18. května 2021 • 19:50

Seemanová potřetí překonala český rekord, ve finále skončila osmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Barbora Seemanová překonala na mistrovství Evropy v Budapešti i ve svém třetím představení na kraulařské padesátce vlastní český rekord. Jednadvacetiletá olympionička doplavala ve finále osmá v čase 24,67.



Seemanová na trati 50 m volný způsob postupně vylepšila vlastní rekord 25,06 z července 2017 o 39 setin sekundy. V pondělních rozplavbách zaplavala čas 24,93. Díky zlepšení na 24,69 pak jako poslední osmá proklouzla ze semifinále a splnila i olympijský limit a dnes ze svého maxima ubrala ještě dvě setiny. Českou naději čekají v Budapešti ještě další tři individuální starty na kraulařských tratích 100, 200 a 400 metrů.

Pro zlato si doplavala v čase 23,97 olympijská vítězka na této trati z OH v Londýně 2012 Ranomi Kromowidjojová. S odstupem rovných dvou desetin na třicetiletou Nizozemku se o stříbro podělily Dánka Pernille Blumeová a Polka Katarzyna Wasicková.

Na finále ve znakařském sprintu nedosáhla Simona Kubová, jež v semifinále obsadila v čase 28,52 patnácté místo. Devětadvacetiletá olympionička večer zpomalila oproti dopoledním rozplavbám, v nichž byla výkonem 28,30 dvanáctá. Na postup do finálové osmičky bylo potřeba atakovat čas rovných 28 sekund.

Také v druhý den na ME padl světový rekord a znovu se o něj postaral ruský znakař Kliment Kolesnikov. Poté, co v pondělí zaplaval na 50 m rekordní čas v semifinále, vylepšil dnes vlastní maximum o 13 setin a doplaval si pro zlato v čase 23,80. Na prsařské stovce zvítězil britský favorit Adam Peaty a získal již 13. evropský titul v dlouhém bazénu.

Barbora Seemanová vylepšila v semifinále ME svůj český rekord na 50 m kraul
Barbora Seemanová vylepšila v semifinále ME svůj český rekord na 50 m kraul

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud