6. června 2021 • 09:38

Fuksa má zlatý double! Na mistrovství Evropy ovládl i pětistovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Martin Fuksa vyhrál na mistrovství Evropy v Poznani po sobotním kilometru i dnešní pětistovku a potřetí získal na kontinentálním šampionátu double. Před tím se mu to povedlo v roce 2013 v portugalském Montemoru a před třemi lety v Bělehradě. Osmadvacetiletý český reprezentant počet evropských titulů zaokrouhlil na deset, sedm jich má z neolympijské kratší trati.



Na oblíbenou pětistovku se Fuksa vrátil, protože v Poznani nezávodí jeho bratr Petr, s nímž by jinak startoval na deblu. Navázal na vítěznou sérii z let 2013 až 2018. Finále vyhrál o více než sekundu před Serghejem Tarnovschým z Moldavska. Třetí skončil Němec Conrad Scheibner.

Společně s bronzem kajakáře Jakuba Zavřela na pětistovce tak má Česko z aktuálního ME třetí medaili, i když na něm s výjimkou Fuksy nikdo další z českých olympioniků pro Tokio nezávodí.

Těsně pod stupni vítězů skončil v závodě na 500 metrů deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel. Na čtvrté příčce českou posádku dělilo od medaile zhruba půl sekundy. Špicar s Havlem, kteří společně získali bronz na kilometru na MS 2017, tak podruhé na tomto ME neúspěšně sahali po medaili. V sobotu byli společně s Vilémem Kukačkou a Janem Vorlem pátí v závodě čtyřkajaků na 500 metrů.

Ve finále se dnes představí ještě kanoistka Jana Zetek na dvoustovce. Kajakářka Anežka Paloudová pojede finále B na 500 metrů, Zavřela čeká finále B na dvoustovce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud