3. srpna 2021 • 04:50

Bratři Fuksové do bojů o medaile neprošli, v B finále skončili druzí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr a Martin Fuksovi se na deblkanoi do bojů o medaile na kilometrové trati neprobojovali. Po pátém místu v semifinále se představili ve finále B, kde skončili druzí a celkově desátí.



„Náš cíl a sen bylo dostat se do velkého finále mezi osm nejlepších. V semifinále jsme makali, co to šlo. Dali jsme si osobní rekord, po téhle stránce nám nemůže být nic vytknuto. Kluci ve světě byli rychlejší, s tím se musíme smířit,“ řekla Martin Fuksa a dodal: „ Už jen to, že jsme tady, je za odměnu. Teď musíme na debla zapomenout a soustředit se na singl.“

Závod na C2 ovládli Kubánci Serguey Torres a Fernando Jorge, kteří v závěru předstihli dlouho vedoucí čínskou dvojici Liou Chao, Čeng Pcheng-fej. Favorizovaní Němci Sebastian Brendel a Tom Hecker skončili i přes mocný finiš třetí. Třiatřicetiletý Brendel bude na čtvrté olympijské zlato v kariéře útočit ještě na singlu. Před pěti lety v Riu na kilometrové trati ovládl závody singlkanoistů i deblkanoistů.

Již třetí olympijský triumf v kariéře na trati 200 metrů si v Japonsku připsala novozélandská kajakářka Lisa Carringtonová, která navázala na vítězství z Londýna a Ria. Dvaatřicetiletá hvězda rychlostní kanoistiky na kanále Sea Forest Waterway následně ovládla společně s Caitlin Regalovou i závod deblkajakářek na 500 metrů. Carringtonová bude v Tokiu ještě startovat ve dvou disciplínách - pětistovku pojede i na singlu a ve čtyřkajaku.

Průvodce OH Tokio 2021: Krpálek v domově juda, Seemanová dá finále
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud