23. března 2021 • 10:37

Olympijskou naději (†22) zabil blesk. Objala kamarádku a zemřela

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěla splnit sen svůj i celé země, surfařka Katherine Diazová ale první olympijskou medaili v historii Salvadoru nezíská. Při tréninku na kvalifikaci ji na domovské pláži zasáhl blesk a na místě zemřela. Surf měla vedle sebe i na své poslední cestě.



„Katherine ztělesňovala radost a energii, díky nimž je surfování tak drahé nám všem. Hrdě reprezentovala svou zemi jak na World Surfing Games, tak na juniorském mistrovství světa,“ potvrdila úmrtí Katherine Diazové Mezinárodní surfařská asociace ISA.

Ve 22 letech Katherine v Salvadoru neměla konkurenci, excelovala i na mezinárodních soutěžích a dalším snem byla olympiáda. Minulý pátek se z El Salvadoru vydala trénovat na oblíbenou pláž El Tunco, aby se připravila na kvalifikační závody. Z tréninku se nevrátila.

„Vyběhla z vody, aby objala kamarádku. Jen co se doobjímaly, ozvala se rána,“ líčil děsivé okamžiky Katherinin strýc Beto Diaz, který ji trénoval. „Kamarádku blesk odhodil a popálil, Katherine na místě zemřela.“

Katherine Diazová se olympijské premiéry surfingu nedočká, při tréninku ji zasáhl blesk
Katherine Diazová se olympijské premiéry surfingu nedočká, při tréninku ji zasáhl blesk

Na odložených hrách v Tokiu má mít surfing premiéru pod pěti kruhy a Salvador i díky Diazové větřil šanci na zápis do historie. Středoamerický stát totiž ještě žádnou olympijskou medaili nemá, a to poprvé vyslal své sportovce už v roce 1932.

Pohřeb mladé sportovkyně se konal v neděli, na rakvi byla spousta květin, fotografií, ale také surf, který naplňoval její život. „Vždycky budeš v našich srdcích, ale bůh rozhodl, že si tě k sobě vezme teď. Miluju tě, sestřičko,“ rozloučil se bratr a šéf salvadorských surfařů Jose.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud