3. srpna 2021 • 17:19

Zbývající české medailové naděje. Útok na desítku a šance na nápravu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po galapředstavení tenistek, střelců a vodních slalomářů se medailová bilance české výpravy v Tokiu drobně zasekla. Ale zdaleka není konec a šanci na cenný kov mají i čeští favorité, kteří se ho na první pokus nedočkali. Přivezou Češi z Japonska dvojciferný počet medailí?



Kouzelné číslo a zároveň cíl je 10. Pro Tokio jde o hranici úspěšné a neúspěšné olympiády. Vždyť z dosavadních šesti účastí samostatné České republiky pod pěti kruhy byly tři výsledky dvouciferné, zato třikrát se Češi vraceli s nižším počtem. 

Aktuálně má česká výprava 8 cenných kovů, ale poslední dny jsou ohledně medailových nadějí slabší. Hlavně v situace, kdy skvostné dny české atletiky, zdá se, na čas pominuly. 

Medailové pořadí zemí na LOH v Tokiu najdete ZDE>>>

Josef DOSTÁL – Radek ŠLOUF

Rychlostní kanoistika K2 1000m (čtvrtek 5. srpna)

Josef Dostál strašně chtěl olympijské zlato. O to větší bylo jeho zklamání z až pátého místa na kilometrové trati kajakářů. Závod končil úplně vyčerpaný, ale to ještě neznamená, že by v Tokiu skončil! S parťákem Radkem Šloufem je přihlášený do závodu deblů. Češi favority na zlato nejsou, konkurence je obrovská, ale o medaili bojovat budou.

Martin FUKSA

rychlostní kanoistika C1 1000m (sobota 7. srpna)

S bratrem chtěl v deblkanoi do velkého finále, nakonec z toho bylo druhé místo ve finále B a celkově desátá příčka. Jenže sympaťák trénující na Labi je velkým sběratelem zlatých medailí především sólo a od nezdaru v Riu hodně vyzrál. Hodně by mu pomohla i jeho loď, která se zasekla při přepravě.

Adam ONDRA

sportovní lezení – kombinace (čtvrtek 5. srpna)

Fenomén. Největší hvězda světového lezení. Čech má velkou zásluhu i na tom, že jeho sport pod pěti kruhy vůbec je, jenže se závodí v pro něj divné kombinaci obsahující lezení rychlost, která vyhlášenému technikovi nasedí. Favoritem finále bude domácí Tomoa Narasaki nebo Francouz Mawem. To ale neznamená, že český pavouk nebude útočit.

Tomáš BÁBEK

dráhová cyklistika (neděle 8. srpna)

Češi a medaile z dráhové cyklistiky? Proč ne! Tomáš Bábek se v polovině týden rozjede ve sprintu, kde od sebe ale sám příliš nečeká. O víkendu ale na závěr Her bude bojovat v Keirinu. Své parádní disciplíně, ve které zářil a tradičním japonském prostředí. 

Bábek představuje dráhařské disciplíny na OH. Vrací se oblíbený madison
Video se připravuje ...

 

 

Medailové zisky českých sportovců na LOH

Atlanta 1996 11 (4 – 3 – 4)
Sydney 2000 8 (2 – 3 – 3)
Atény 2004 9 (1 – 3 – 5)
Peking 2008 7 (3 – 3 – 1)
Londýn 2012 11 (4 – 3 – 4)
Rio de Janeiro 2016 10 (1 – 2 – 7) 

Nejúspěšnější čs. olympiády

Tokio 1964 14 (5 – 6 – 3)
Moskva 1980 14 (2 – 3 – 9)
Helsinky 1952 13 (7 – 3 – 3)
Mexiko 1968 13 (7 – 2 – 4)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud