Jan Podroužek
18. července 2012 • 16:42

Seriál Sportu: Neymar se vydává pokořit španělskou nadvládu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro každý, kdo se zajímá o fotbal, musí tohle jméno dobře znát. Neymar, brazilský fotbalový zázrak, předvádí na hřišti prvky, které mají možná fyzikální vysvětlení, každopádně prakticky nejdou napodobit. Dvacetiletý kouzelník bude jednou z hvězd londýnské olympiády, které představuje deník Sport tento týden v seriálu.



Ve čtvrtek si můžete přečíst o mladíkovi, který vždycky na svých kopačkách ladně uspí míč, který může plandat volně ve vzduchu nebo se neposedně kutálet po trávě. To, co je s ním schopný předvést, je ta část představení, která diváky nepustí od obrazovek.

Je otázka, jestli mu podobné kousky dovoluje pouze brazilská liga, která je o něco volnější ve smyslu defenzivním a úžasný fotbalista má tak přece jen víc prostoru pro svoje triky. Zkrotí ho evropský fotbalový styl?

O angažmá na starém kontinentu Neymar v Londýně hrát nebude. I kdyby na Hrách naprosto vyhořel, o jeho schopnostech jsou přesvědčené všechny velkokluby ze Španělska, Anglie nebo Itálie.

Neymar bude kouzlit hlavně proto, aby umlčel „červenou fúrii“. Aby srazil španělský nároďák z trůnu alespoň na tomhle turnaji. Na turnaji, jehož vítězství Brazílie ještě nepoznala.

Londýn ukáže, jestli, dovede mladý zázrak „kanárky“ poprvé k olympijskému zlatu, jestli pokoří svrchované španělské vládce.

Pohodička na brazilském tréninku... Marcelův syn Enzo si hraje s hvězdným Neymarem
Pohodička na brazilském tréninku... Marcelův syn Enzo si hraje s hvězdným Neymarem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud