20. července 2012 • 23:40

VIDEO: Neymar zadupal neškodnou "sjednocenou" Británii

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Velké Británie prohráli ve svém jediném přípravném zápase před domácí londýnskou olympiádou 0:2 s Brazílií. Tu poslal do vedení už ve 13. minutě Sandro, ve 35. minutě pojistil výhru proměněnou penaltou Neymar.



"Jako by to byla kostýmní zkouška," zhodnotil vystoupení britských reprezentantů, kteří pod společnou vlajkou hráli poprvé od roku 1960, deník The Guardian.

Výkon Velké Británie se po přestávce zlepšil, přesto však čeká svěřence trenéra Stuarta Pearce ještě mnoho práce.

Domácí totiž vyslali na brazilskou branku jen jedinou střelu, o kterou se postaral Craig Bellamy. Brazilci naopak branku soupeře ohrozili dvanáctkrát.

Rozpačitá byla i atmosféra na Riverside Stadium v Middlesbrough. Zápasu sice přihlíželo osmnáct tisíc fanoušků, ale podle ostrovních médií fotbalisty na hřišti příliš nepodpořili – vzhledem k rozdílné hráčské příslušnosti nejen na klubové úrovni, ale především té reprezentační.

Jednou z mála světlých stránek britského výběru byl výkon mladého brankáře Jacka Butlanda. Devatenáctiletý gólman Birminghamu střídal do druhého poločasu a několika zákroky se zasloužil o jeho bezgólový průběh.

Brazílie se ve své skupině utká s Egyptem, Běloruskem a Novým Zélandem, Velkou Británii čekají Senegal, Spojené arabské emiráty a Uruguay.

Zápasy olympijského fotbalového turnaje začínají již ve čtvrtek 26. července.

VIDEO: Podívejte se na oba góly zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud