26. července 2012 • 14:59

Těžký začátek Krpálka. Český judista se utká s mistrem světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Judista Lukáš Krpálek zřejmě vstoupí do olympijského turnaje utkáním s mistrem světa z roku 2010 Takamasou Anaiem. Světová pětka z Japonska však musí nejprve postoupit přes Brita Jamese Austina, zatímco český favorit má v prvním kole volný los. Pokud by se Krpálkovi povedlo postoupit přes Anaie, dalším možným soupeřem by byl rovněž jeden ze spolufavoritů na medaili a úřadující mistr světa Rus Tagir Chajbulajev. Rozhodl o tom čtvrteční los v Londýně.



"Je to asi nejhorší los za poslední dva roky. Narazit hned na dva mistry světa v prvních kolech rozhodně není ideální. Na druhou stranu jsem rád, že mám dobrého soupeře, protože proti nim se mi pere lépe než proti slabším judistům," řekl ČTK Krpálek. "Bude to ale ohromně těžké," dodal.

Nepochybuje o tom, že se utká právě s Anaiem. "Na 95 procent to bude on. Třeba Brit překvapí a hodí ho, ale moc tomu nevěřím. Přeci jen Anai byl dlouho světovou jedničkou a klesl v žebříčku až v posledním půlroce, kdy moc nezápasil," uvedl bronzový medailista z loňského mistrovství světa.

S Japoncem se Krpálek utkal třikrát a vždy prohrál. Naposledy právě na mistrovství světa 2010, kde Anai vyhrál ve 3. kole a nakonec získal titul mistra světa.

"Předtím jsem se s ním utkal i na Grand Prix v Německu a vedl jsem na dvě juka. Každopádně moc nemám rád judisty, co bojují nalevo, což je právě Anai. Budu se ze sebe snažit dostat maximum a porazit ho," řekl Krpálek.

Pokud by se mu to podařilo, na Chajbulajeva by si věřil. "Určitě by mi jako soupeř vyhovoval více než Anai. S ním by se mi pralo lépe," připustil Krpálek, který svedl s ruským mistrem světa vyrovnaný souboj v červnovém finále Světového poháru v Madridu a prohrál jen těsně na juko po chybě v závěru.

Nepříznivý los má také Jaromír Ježek v kategorii do 73 kilogramů. Na úvod sice změří síly s Aleni Smithem ze Samoy, kterému ve světovém žebříčku patří až 97. pozice, jenže v případě postupu zřejmě narazí na světovou jedničku Korejce Wang Ki-čchon.

"První kolo by měl snad stoprocentně zvládnout. Pak to ale má také dost těžké. Wang je hodně silný, na minulé olympiádě bral stříbro a je to dvojnásobný mistr světa. Bude na nás, abychom Ježoura podpořili a pomohli mu se s ním kvalitně poprat," dodal Krpálek.

Jaromír Musil ve váze do 81 kg dostal na úvod světovou devítku a bronzového medailistu z loňského mistrovství světa Sergiu Toma z Moldávie. Případným dalším soupeřem by mohla být světová čtyřka Japonec Takahiro Nakai.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud