27. července 2012 • 04:57

Vlajkonoš jamajské výpravy Usain Bolt: Pro svou zemi udělám cokoliv

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ještě než na pódium vystoupily sprinterské hvězdy, šéf Jamajského olympijského výboru oznámil: „Vlajku na zahájení ponese Usain Bolt.“



Trojnásobný olympijský vítěz pak reagoval: „Je to pocta. Udělal bych cokoli pro svou zemi, nemohl bych žít jinde. Tam se ke mě chovají jako k normálnímu člověku, tolik se tam nestresuju jako v Evropě.“ A pak s tradičním humorem dodal: „A taky budu při zahájení v televizi.“

Pro karibský ostrov by prý byl ochoten nastoupit i do čtvrtkařské štafety, byť se drsné trati jinak brání. „Záleží na tom, jak bych se cítil po dvoustovce. Kdybych byl čerstvý a byl bych potřeba, pro svou zemi bych to udělal, kdyby to bylo nutné,“ vykládal v kšiltovce se svým monogramem.

Bolt bude jako vždy patřit k největším favoritům na titulFoto Reuters
Tiskovka se světovým rekordmanem měla původně probíhat za účasti širšího týmu jamajských sprinterů včetně jeho tréninkového partnera a největšího soka Yohana Blakea.

Nakonec však v jamajsky vyzdobeném londýnském skladišti seděl jen Bolt a Asafa Powell. Setkání začalo o 45 minut později, Jamajčané se totiž teprve ve čtvrtek přesouvali z tréninkového kempu v Birminghamu do olympijské vesnice.

Bolt zatím stihl zajít jen do jídelny. „Nebyla to moc sranda projít vesnicí, je tam tolik lidí. Ale když jsem tam vstoupil, pocítil jsem zase to chvění. Už se moc těším na stadion,“ říkal pětadvacetiletý atlet.

Usain Bolt je jednou z největších osobností olympijských her
Video se připravuje ...

V srdci olympiády chce zopakovat tři vítězství z Pekingu 2008. Bez ohledu na to, že měl potíže se ztuhlými zády nebo že na jamajské kvalifikaci prohrál na stovce i dvoustovce s Yohanem Blakem. Obhajoba by pro něj byla výkonem, jímž by se neochvějně stal legendou.

„A to je můj hlavní cíl. A kdybych prohrál? Ne, nebyl by to konec světa. Ale pokud sem jedu, nemůžu myslet na to, že bych mohl prohrát.“

Jamajský sprinter a jeho kolega Asafa Powell před objektivy fotoaparátů
Jamajský sprinter a jeho kolega Asafa Powell před objektivy fotoaparátů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud