28. července 2012 • 14:40

To je průšvih! Tenista Berdych padl s Darcisem a na olympiádě končí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenisová jednička Tomáš Berdych překvapivě vypadl na olympijských hrách v Londýně ve dvouhře hned v prvním kole s Belgičanem Stevem Darcisem. Nasazená šestka se zápasem s 75. hráčem světa protrápila a v úvodním duelu turnaje na centrálním dvorci ve Wimbledonu prohrála za hodinu a 26 minut dvakrát 4:6.



Berdych nebude na letošní vystoupení v All England Clubu vzpomínat v dobrém. Před měsícem ve Wimbledonu vypadl v prvním kole grandslamu s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, dnes mu na slavných travnatých dvorcích nevyšel ani zahajovací olympijský duel.

"Těžko se mi hledá komentář. To, co jsem letos předváděl na trávě, musím hodit co nejrychleji co nejdál ve svých myšlenkách a už nikdy se k tomu nevracet. Bohužel i s tímhle musí člověk žít," řekl Berdych novinářům.

Na Wimbledon ale finalista turnaje z roku 2010 nezanevře. "Wimbledon je místo, které znamená nejvíc. Nic zlého to do budoucna nebude," uvedl.

Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí s Darcisem prohrál před třemi lety na challengeru v Prostějově ve dvou tie-breacích a už první míče druhého vzájemného duelu naznačily, že to ani tentokrát nebude mít snadné.

Tomáš BerdychFoto Reuters
Osmadvacetiletý Belgičan deptal favorita bekhendovými čopy, s přehledem si držel podání a v deváté hře za stavu 4:4 zaútočil. Čistou hrou sebral Berdychovi servis a získal první sadu. Český tenista se trápil a nespokojeně kroutil hlavou poté, co několikrát uklouzl.

Na startu druhého dějství přece jen na chvíli ožil. Za stavu 2:1 si po 50 minutách vypracoval první brejkbol, Darcis ale zahrál jeden z mnoha nečitelných kraťasů a od té doby znovu začal na dvorci kralovat. V maratonském pátém gamu využil čtvrtý brejkbol, a když o dvě hry později Berdych při svém servisu na další brejkbol špatně odhadl délku soupeřova úderu, šel Belgičan do vedení 5:2.

Česká jednička ještě zkusila zápas zdramatizovat. Vzápětí jeden brejk umazala a za stavu 4:5 se dokonce dostala ke dvěma brejkovým šancím, rozjetý Darcis už si ale jeden z největších úspěchů kariéry vzít nenechal.

Berdych má po vypadnutí z dvouhry v Londýně ještě šanci zabojovat o medaili ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem, který zůstal jediným českým zástupcem v mužském singlu.

Tomáš Berdych překvapivě podlehl Darcisovi a na olympiádě skončil.
Tomáš Berdych překvapivě podlehl Darcisovi a na olympiádě skončil.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud