30. července 2012 • 22:33

Kvitovou trápí zranění. Její start ve smíšené čtyřhře je nejistý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUAlIZOVÁNO |Tenistku Petru Kvitovou limitoval při dnešním utkání druhého kola olympijského turnaje natažený břišní sval. Loňská wimbledonská vítězka přesto duel zvládla a na londýnské trávě porazila díky zlepšení ve třetí sadě Číňanku Pcheng Šuaj po téměř dvou hodinách 7:5, 2:6 a 6:1. Kvůli zranění je ale ohrožena její účast v olympijské smíšené čtyřhře.



Břišní sval začal Kvitovou "tahat" den před zápasem a do rána se stav zhoršil. "Cítila jsem ho, přestože jsem měla prášek proti bolesti. Ale hrála jsem servis naplno, jako kdybych nic neměla. Nejsem si však jistá, jestli je sval v pořádku," uvedla Kvitová.

"Nevěděli jsme, jak bude servírovat. Nakonec si s tím pohrála, měla tam okamžiky, kdy to začala slušně variovat a dopadlo to," řekl ČTK trenér David Kotyza.

Šestá hráčka světa je v péči lékaře fedcupového týmu Vlastimila Voráčka. "Našeho šamana. Dá Peťu dohromady, že doktore?" otočil se Kotyza po duelu s Číňankou na lékaře.

"Na ultrazvuku před zápasem jsme nic nenašli a teď půjdeme na další. Musíme na tom svalu zapracovat a dáme ji dohromady. Snad," odvětil Voráček.

Sval limituje Kvitovou především při servisu, ale párkrát se ozval i při úderu. "Ale jenom, když jsem se natahovala," řekla. Kvitová uvažovala, že zranění může být důsledkem přetížení.

"O den dříve mě bolelo celé tělo a ráno jenom břicho. Nebylo to příjemné, ten sval bolel celý a dvě místa byla horší," řekla Kvitová.

Se zraněním je hráčka z Fulneku zvyklá hrát i vítězit. Loni ji trápilo při Roland Garros rameno a cestou za triumfem ve Wimbledonu se poté potýkala s bolavým stehenním svalem. "Bez toho by to nešlo. A máme tady pány Koláře a Voráčka, není to nejjednodušší zranění, ale věřím, že mě dají do kupy," řekla.

Start Kvitové ve smíšené čtyřhře je v ohrožení

Otázkou je, jestli Kvitová nastoupí do smíšené čtyřhry, na kterou je domluvena s Radkem Štěpánkem. "To ještě nevím," řekla nejistě. Doktor Voráček po vyšetření po utkání Kvitové start v mixu nedoporučoval, dvouhra prý ohrožena není.

Ve smíšené čtyřhře by Kvitovou po Štěpánkově boku mohla teoreticky nahradit jedna z deblistek - Lucie Hradecká nebo Andrea Hlaváčková. Pavouk mixu se losuje v úterý a šéf české tenisové výpravy Petr Pála musí dvojici nahlásit do jedenácti hodin dopoledne. Soutěž pro šestnáct párů má začít o den později.

Kvitové pomohli i fanoušci. Začala jako v prvním kole vlažně a díky povzbuzování se dostala do ráže. "Řekl bych, že jí pomohli diváci z českého týmu, protože potřebovala nabudit. Ze začátku se tam trošku loudala," řekl Kotyza. Na konci předvedla dvaadvacetiletá hráčka vedle vítězných úderů také dobrý pohyb.

Atmosféra u kurtu číslo čtrnáct v areálu All England Clubu byla v české režii. Na tribunách, které mají tři řady, vlály české vlajky a často znělo povzbuzování skoro jako při Fed Cupu. Kvitovou hnal dopředu pokřik "Petro, jedém!", nebo "Petra, Petra," a po využitém mečbolu diváci vytáhli tradiční: "Kdo neskáče, není Čech!"

"Tolik (českých) fanoušků jsem tady nezažila. Všude byly vlajky a fandilo se skoro jako při Fed Cupu. Moc děkuji, bylo to super, že lidi věřili. To bylo pěkný" řekla Kvitová s tím, že Wimbledon bývá komornější a usedlejší.

U kurtu seděl také hokejista Jaromír Jágr a fotbalový brankář Petr Čech. "Jardy jsem si všimla, ale když hraju, tak se soustředím na sebe a nějak to neřeším," uvedla.

Úleva. Kvitová si může oddechnout, postoupila do druhého kola olympijského turnaje
Úleva. Kvitová si může oddechnout, postoupila do druhého kola olympijského turnaje

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud