1. srpna 2012 • 19:46

Kvitová je ve čtvrtfinále: Medaile je blízko, ale pořád daleko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna výhra dělí tenistku Petru Kvitovou od bojů o olympijskou medaili. Pokud loňská wimbledonská vítězka porazí ve čtvrtek Rusku Marii Kirilenkovou a postoupí do semifinále, bude hrát na trávě v All England Clubu jistě o cenný kov.



"Vím, že jsem k tomu (medaili) blíž a blíž, ale v tenisu je každý den jiný, a proto to se mnou zatím nic nedělá. Musíte vydržet hrát co nejlíp celý týden, celý turnaj. Je to ošemetné. Je to sice blízko, ale pořád daleko," řekla Kvitová po dnešní výhře v 3. kole nad Italkou Flavií Pennettaovou za 59 minut 6:3 a 6:0.

Zatím poslední českou tenisovou medaili ve dvouhře přivezla Jana Novotná, jež v Atlantě 1996 získala bronz po vítězství nad Mary Joe Fernandezovou z USA.

Kvitová hraje od druhého kola s nataženým břišním svalem a proti Pennetaové měla i zavázenou achilovku kvůli bolavému úponu. "Měla jsem prášek proti bolesti a během zápasu jsem to necítila," nestěžovala si tenistka.

V domečku u kurtů s ní bydlí vedle trenéra a kondičního kouče i lékař Vlastimil Voráček, který se o Kvitovou permanentně stará. "Podstupuju toho docela dost," přikývla a pokračovala: "Ráno se vzbudím a doktor na mě vlítne, hned po zápase taky a večer, až se vrátím po večeři, tak zase určitě něco vymyslí."

Rychlá výhra nad italskou soupeřkou se proto i z pohledu zdravotního stavu rodačky z Fulneky hodila. "Věřím, že dokážu svůj výkon zopakovat i v dalším kole," řekla šestá hráčka světa.

Její příští soupeřka Kirilenková naopak může být o něco unavenější. Hrála dnes dvouhru a večer ještě bojovala ve čtyřhře. "Bude toho mít taky plné brejle, ale to úplně nevadí, že," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Kvitová kvůli zranění odstoupila ze smíšené čtyřhry, kterou měla hrát s Radkem Štěpánkem. Mrzelo ji to.

"Je to škoda. Takhle na poslední chvilku jsem to neměla v plánu zrušit a těšila jsem se," litovala. S bolavým břišním svalem by ale dvě soutěže nevydržela. "Pokud chci hrát dlouho dvouhru a bojovat o medaili, tak bych nezvládla dva zápasy v jeden den třikrát po sobě," vysvětlila.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud