2. srpna 2012 • 16:00

44 vteřin a konec! Chyběl kousíček, všechno mohlo být jinak, litoval Krpálek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Judista Lukáš Krpálek vysněnou medaili na olympiádě nezískal. Ve váze do 100 kg sice ráno začal skvěle, když zametl s favorizovaným Japoncem Anaiem, ve čtvrtfinále ale nestačil na Chajbulajeva z Ruska, který později dokázal obhájit zlato. V opravách pak Krpálek padl hned po 44 vteřinách prvního zápasu s Nizozemcem Henkem Grolem, jenž si z Londýna odváží bronz. Česká naděje skončila celkově sedmá.



"Chyběl kousíček a mohl jsem být v semifinále a všechno mohlo být jinak," řekl Krpálek s odkazem na souboj s Chajbulajevem, nad kterým ještě minutu před koncem vedl.

"Samozřejmě, že to bude mrzet. Ale na druhou stranu, ta minuta je ještě dlouhý čas. Jistý to nebylo, ale šance obrovská," litoval trenér Petr Lacina.

Japonce zmasakroval

Jednadvacetiletý Krpálek byl na OH přímo nasazen do druhého kola, jeho soupeř předtím absolvoval souboj s Britem Jamesem Austinem. Český reprezentant v modrém kimonu byl sice už v první minutě napomínán, ale dvě minuty nato předvedl vítěznou akci.

Lukáš Krpálek drží slovo! Japonce Takamasu Anaie ve druhém kole olympiády zmasakrovalFoto Reuters
Bronzový medailista z loňského mistrovství světa v souboji vleže na žíněnce uvolnil nohu z Japoncova stisku a začal soupeře držet.

Anai se z jeho sevření do 25 sekund nevymanil a rozhodčí zápas v čase 2:59 předčasně ukončila.

Krpálek tak potvrdil pár dní stará slova, že "Japonce Anaie musí zmasakrovat, protože jen technikou neuspěje".

Ve čtvrtfinále udržel soupeř Krpálka

Čtvrtfinále začal Krpálek lépe než favorizovaný Chajbulajev a už v první minutě se dostal na juko do vedení 1:0. Poté převzal aktivitu osmadvacetiletý Dagestánec, Krpálek sice jeho útočné pokusy odblokovával, ale ve třetí minutě byl napomínán.

Dagestánec Tagir Chajbulajev se raduje z vítězství nad Lukášem Krpálkem
Dagestánec Tagir Chajbulajev se raduje z vítězství nad Lukášem Krpálkem

V poslední minutě pak neuhlídal atak Chajbulajeva, jenž ho na zemi sevřel stejně jako Krpálek v předchozím duelu Anaie, a ani český judista se nedokázal ze sevření uvolnit.

Lukáš Krpálek medaili na olympiádě nezískalFoto ČTK

Duel skončil v čase 4:34 jeho porážkou. "Chtěl jsem na konci zdržovat čas, ale vymstilo se mi to. Byla to chyba, měl jsem být aktivnější," řekl Krpálek, jenž s Rusem prohrál i letos na Světovém poháru v Madridu.

"Není čas na slzy, jdeme do dalšího zápasu. Pere se tak, že by klidně mohl mít bronz, ale jsou to dva zápasy, což je hodně daleko," uvedl trenér Lacina.

44 vteřin a konec

V opravných zápasech ale Krpálek moc dlouho nevydržel - s Nizozemcem Grolem prohrál na ipon už po 44 vteřinách.

Bronzový medailista z Pekingu Grol získal po pár sekundách juko a chvíli nato ukončil zápas vítěznou technikou Uči Mata.

"Vstoupil jsem do zápasu špatně, on byl připravený, juko, udělal jsem to podruhé, na to byl připravený, a jak jsem nastoupil na chvat, tak mě hodil," řekl Krpálek.

"Zteč začal dobře, ale nenavázal, přestal a ohnul se do pozice. To je pozice, z které padá, a bylo to," dodal Lacina.

Tohle hodně bolelo, Lukáš Krpálek (v modrém) prohrál s Henkem Grolem už po 44 vteřináchFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud