2. srpna 2012 • 16:50

Konec nadějí! Kvitová prohrála s Kirilenkovou a medaili nezíská

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová na olympiádě medaili nezíská. Ve čtvrtfinále prohrála s Marií Kirilenkovou 6:7 (3) a 3:6. Český tenis tak už nemá ve dvouhře žádného zástupce, prapor drží jen dvojice Hradecká - Hlaváčková.



Kvitová, která kvůli drobným problémům s břišním svalem odřekla účast v mixu, se stejně jako v prvních dvou kolech trápila. Balony trefovala mimo kurt, kazila returny a mohla být ráda, že ji držel servis. S přehledem podávala i Ruska, a tak první set bez jediného brejkbolu dospěl do zkrácené hry.

Pětadvacetiletá rodačka z Moskvy od začátku působila jistěji a trpělivou hru zužitkovala v tie-breaku. Převážně jen vracela míče a počkala, až na hranici rizika hrající Kvitová zkazí úder. Rodačka z Bílovce ještě zabojovala, snížila z 1:5 na 3:5, ale pak dala dvojchybu a Kirilenková už první set bez problémů dotáhla.

Ve čtvrté hře druhého dějství ještě Kvitová kritickou chvíli překonala, když odvrátila první dva brejkboly v zápase. Česká jednička ale dál marně hledala zbraň na chytře hrající soupeřku. Nedovedla změnit rytmus a začala kazit i nahrané údery.

Zatímco Ruska za celý zápas udělala jedinou nevynucenou chybu, Kvitová jich vyprodukovala 21. Za stavu 3:4 nasazená šestka po sérii chyb z bekhendu přišla o servis a v tu chvíli už začalo být jasné, že na vysněnou medaili nedosáhne.

Dvouhra ženy:
Kirilenková (14-Rus.) - Kvitová (6-ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud