3. srpna 2012 • 17:56

Neuvěřitelné drama! Federer je ve finále, třetí set vyhrál 19:17

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SEMIFINÁLE MURRAY - DJOKOVIČ ONLINE | Tak tohle bylo drama! Roger Federer v semifinále olympijského tenisového turnaje přemohl Martina Juana del Potra ve třetím setu v poměru 19:17 a získá tak svoji první olympijskou medaili ve dvouhře. O zlato se utká s vítězem duelu domácího Andyho Murrayho s Novakem Djokovičem. Ten můžete sledovat zhruba od 19:45 ONLINE v naší podrobné reportáži.



Sedminásobný wimbledonský šampion Federer na oblíbené trávě prohrál s Del Potrem úvodní set 3:6. Pak však zvládl dramatickou koncovku druhé sady, kterou získal v tie-breaku poměrem 7:5.

Velké drama se odehrálo ve třetí sadě. Osmnáct gamů ani jeden z tenistů neztratil servis. Pak Del Potro dvěma dvojchybami pomohl Federerovi k brejku na 10:9, ale Švýcar nabídnutou šanci nevyužil a své podání prohrál čistou hrou.

Argentinec del Potro gratuluje Rogeru Federerovi k vítězství v semifinálovém dramatu
Argentinec del Potro gratuluje Rogeru Federerovi k vítězství v semifinálovém dramatu

I při dalších Jihoameričanových podáních měl šance, ale na další brejk si musel počkat až do 35. gamu. Dostal se do vedení 18:17 a napodruhé už při servisu nezaváhal.

Při prvním mečbolu sice zahrál volej jen do pásky, ale při druhém už Del Potro zakončil výměnu do sítě. Zápas skončil po čtyřech hodinách a 26 minutách, jen třetí sada trvala 163 minut.

Serena smetla Azarenkovou

Premiérové olympijské medaile ve dvouhře si zajistily rovněž obě finalistky ženské dvouhry, Maria Šarapovová a Serena Williamsová.

Šarapovová v duelu ruských hráček porazila Marii Kirilenkovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové, za hodinu a 29 minut 6:2 a 6:3. Wimbledonská šampionka Williamsová smetla z kurtu po setech 6:1 a 6:2 světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska.

Třetí hráčka světového žebříčku Šarapovová získala první set hladce za 36 minut, v druhém ale Kirilenková přidala. Poprvé sebrala Šarapovové podání a ujala se vedení 3:2, soupeřka jí ale vzápětí brejk oplatila, vyhrála i další tři hry a postup do boje o zlato si nenechala uniknout.

Serena Williamsová před dnešním duelem Azarenkovou porazila v osmi z devíti vzájemných zápasů, naposledy v semifinále nedávného Wimbledonu. Tentokrát to bylo naprosto jednoznačné utkání, první hráčka světového žebříčku uhrála jen tři gamy.

Mladší ze sester Williamsových se tak příliš neunavila před dnešním semifinále čtyřhry, v níž po boku Venus útočí na třetí olympijské zlato za sebou.

O singlový titul se utká s vítězkou letošního Roland Garros Šarapovovou a bilance vzájemných utkání znovu hovoří jasně pro ni. Z deseti duelů prohrála jen dva, a to navíc už v roce 2004. Dvakrát se utkaly na londýnské trávě; ve finále Wimbledonu 2004 vyhrála Ruska, před dvěma lety v osmifinále Američanka.

Výsledky:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Del Potro (8-Arg.) 3:6, 7:6 (7:5), 19:17.

Čtyřhra - semifinále:
M. Bryan, B. Bryan (1-USA) - Benneteau, Gasquet (Fr.) 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (3-Rus.) - Kirilenková (14-Rus.) 6:2, 6:3,
S. Williamsová (4-USA) - Azarenková (1-Běl.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Huberová, Raymondová (1-USA) 6:1, 7:6 (7:2).

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Lisická, Kas (Něm.) - Vinciová, Bracciali (It.) 4:6, 7:6 (7:2), 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud