4. srpna 2012 • 14:52

Česká sobotní radost: Skifařka Knapková má zlato, Sýkorová vystřílela bronz

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív erupce radosti u vody, o chvíli později i ve střelecké hale. Sobota na londýnské olympiádě byla pro české barvy velmi úspěšná. Skifařka Mirka Knapková nejdříve ve svém finále porazila soupeřky rozdílem třídy a získala letošní první české zlato, o chvíli později pak střelkyně Adéla Sýkorová dokonala senzaci, která začala jejím dopoledním postupem z kvalifikace sportovní malorážky a vybojovala bronz.



Úřadující mistryně světa Knapková v posledním veslařském závodu her vyhrála stylem start - cíl o více než tři sekundy před nečekaně druhou Fie Udby Erichsenovou z Dánska. Bronz získala Australanka Kim Crowová.


Knapková se na olympiádě dokázala poprat i s nepřízní osudu, už při první jízdě si totiž obnovila zranění a celou dobu závodila s natrženým svalem. O šťastný konec se vedle její buldočí vůle zasloužil i zkušený lékař Pavel Kolář.

Po projetí cílem skifařku přemohly emoce. Zářila jako sluníčko. Vítězka posledního mistrovství světa a dvojnásobná evropská šampionka konečně dosáhla na poslední vrchol, který jí ve sbírce chyběl. Na břehu jí gratuloval i Ondřej Synek, stříbrný medailista z pátečního závodu mužů.
Bronz střelkyně Sýkorové je v české výpravě bezesporu největším překvapením dosavadního průběhu Her. Sympatická pětadvacetiletá studentka geografie navázala na pekingské stříbro Kateřiny Emmons v této disciplíně, sama byla před čtyřmi roky devatenáctá. Emmons se v Londýně do finále nedostala, po 32. místě v kvalifikaci boj své kolegyně mezi osmičkou nejlepších už jen komentovala pro televizi.

Sýkorovou medaile dokonale zaskočila a příjemný šok jí způsobilo i zjištění, jak vysoká bude její finanční odměna.

"Jaký půl milion? Cože?" divila se. "To si děláte snad srandu! Já se z toho zblázním. Tak jdeme na pivo! Ježíšmarjá, to je dobrý," radovala se bezprostředně.

Bronzová medaile z olympijských her je proto pro pětadvacetiletou střelkyni odměnou za odříkání. Ještě před pár lety totiž uvažovala, že se střílením skončí. "Chtěla jsem s tím seknout, ale pak jsem vydržela a jsem za to strašně ráda," usmívala se rodačka ze Zlína s medailí na krku.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud