9. srpna 2012 • 19:29

Bolt chce večer vstoupit mezi legendy. Vrhač lahví tentokrát bude jen u televize

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 21:55 | Legendární sprinter. Tak o Usainu Boltovi mluví média po celém světě. Sám jamajský rychlík ale prohlásil, že k dosažení statusu legendy mu ještě jedno vítězství schází. „Znamená to, že jsem o krok blíže tomu stát se legendou,“ řekl po zisku zlata na stovce pětadvacetiletý běžec. „Teď mám před sebou ještě dvoustovku.“ Dnes večer bude na této trati obhajovat zlato z Pekingu.



Jen pět minut před tím, než se ve čtvrtek večer upře pozornost atletické veřejnosti na finále oštěpařek v čele s Barborou Špotákovou, uvidí londýnský stadion jeden z nejočekávanějších závodů Her. Mužské finále běhu na 200 metrů. Obhájí Usain Bolt jako první muž v historii zlato na této trati? Pokoří svůj světový rekord 19,19 vteřiny? „Nevím,“ odpovídá urostlý Jamajčan. „Rozhodně je to možné. Cítím se skvěle.“

„Na dvoustovce je možné cokoli a tohle bude úžasný závod,“ vzkazuje další jamajský sprinter Yohan Blake, Boltův velký soupeř. Oba v pohodě vyhráli své semifinálové rozběhy, Blake do finále postoupil dokonce nejrychlejším časem ze všech. Po stříbru ze stovky si nyní brousí zuby na zlato na dvojnásobné trati.

Bolt je však rozhodnutý udělat na své oblíbené distanci rozhodující krok a vstoupit mezi legendy. „Soustředím se a jsem připravený. Dráha je velmi rychlá, bude to dobrý závod,“ uvedl. Dobře ví, že obhájit olympijský titul nebude snadné. „Je tu mnoho dobrých soupeřů, hodně lidí, kteří by mi mohli překazit oslavu.“

Pořadatele Her teď ovšem více než možnost zkřížení Boltových vítězných plánů zajímá, aby se neopakovala situace z nedělního finále stovky, které málem překazil nedisciplinovaný divák. Muž ve slunečních brýlích sprinterům nejdříve nadával a těsně před startovním výstřelem hodil jejich směrem plastovou láhev od piva, která dopadla jen pár metrů za Yohana Blakea. Zpacifikovala ho až vedle stojící judistka Edith Boschová a následně ho zatkla policie.

Scotland Yard informoval, že výstředníkem je čtyřiatřicetiletý Ashley Gill-Webb, opravář prodejních automatů ze severoanglické vesnice South Milford. Ženatý otec dvou dětí se za své chování dočkal obvinění z trestného činu narušování veřejného pořádku.

Už den po své akci byl předveden před soud, svou vinu ale popřel. Okresní soudce Angus Hamilton případ odročil na 3. září a Gill-Webb byl propuštěn na kauci pod podmínkou, že do té doby nevkročí na žádné dějiště olympijských soutěží.

Vypadá to ovšem, že svůj díl viny nesou i pořadatelé. Podle britského deníku The Sun se Gill-Webb do sektoru přímo za startovními bloky, kam vstupenka stojí 750 liber (téměř 24 00 korun), dostal přes ochranku bez lístku. V sektoru se pak stěhoval z místa na místo, až skončil před skupinkou nizozemských sportovců.

V té nechyběla judistka Boschová, která se ujala zjednání pořádku. „Byl to pro něj spravedlivý trest, že se posadil právě tam,“ okomentoval situaci Sebastian Coe, předseda organizačního výboru Her.

Já jsem král. Usaion Bolt se na olympiádě v Londýně chystá na úvodní závod na trati 200 metrů
Já jsem král. Usaion Bolt se na olympiádě v Londýně chystá na úvodní závod na trati 200 metrů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud