12. srpna 2012 • 12:07

Rychlý holky: Měly jsme rozplizlé nohy. Teď nás čekají tanečky a pivo

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle olympiádu si čtveřice atletek z tréninkové skupiny Rychlých holek může odškrtnout jako úspěšnou. Tři finálové účasti, bronzová medaile Zuzany Hejnové na 400 metrů překážek. „A dvě sedmá místa. Hurá!“ halasila Denisa Rosolová.



K její sedmičce ze čtvrtky překážek přibylo včera 7. místo ze štafety na 4x400 metrů. „Je to obhájená pozice z MS v Tegu, takže dobrý,“ těšilo Jitku Bartoničkovou.

Pravda, Češky doběhly osmé v čase 3:27,77, výš jim pomohla diskvalifikace Nigerijek.

„Lepší by bylo být třetí za 3:23:33, ale to nějak nevyšlo,“ žertovala Zuzana Bergrová.

„Ještě možná bude protest. Tady uznávají skoro všechno, jsme zjistili,“ přisadila si Rosolová.

Jen z času Rychlý holky moc nadšené nebyly. „Máme zaběhnuto třikrát za 3:26. Šesté místo by bylo lepší, ale šesté, nebo sedmé, to už je skoro jedno,“ mávla rukou Bartoničková.

A Bergrová dodávala: „Byly jsme nějaký rozplizlý. Ale když už to nebyla medaile, tak jsme s Jíťou ztropily dramatickou scénku s předávkou. Šlápla jsem jí na nohu za to, že mi utekla.“

Rosolová chtěla štafetu uvést rozvernými gesty jako na mistrovství světa v Tegu. Ovšem nakonec od toho upustila.

„Uvažovala jsem, co udělat, ale nikdo na nic pořádnýho nepřišel. Máme takový taneček, ale s tím bychom prý urazily místní publikum a diváky,“ říkala někdejší dálkařka.

„Tanečky budou na večírku. Shodly jsme se, že už konečně můžeme jít na pivo,“ zavelela Bergrová.

Atletika v číslech
Ženy – 4x400 m: 1. USA (Trotterová, Felixová, McCororyová, Richardsová-Rossová) 3:16,87, 2. Rusko (Guščinová, Krivošapková, Firovová, Anťuchová) 3:20,23, 3. Jamajka (Dayová, Whyteová, Williamsová, Williamsová-Millsová) 3:20,95, 4. Ukrajina 3:23,57, 5. Británie 3:24,76, 6. Francie 3:25,92, 7. ČESKO (ROSOLOVÁ, BERGROVÁ, BARTONIČKOVÁ, HEJNOVÁ) 3:27,77, Nigérie diskvalifikována.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud