16. srpna 2012 • 05:00

VIDEO: Moje slabší disciplína? Holky, říká olympijský vítěz Svoboda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Svoboda, olympijský vítěz z Londýna v moderním pětiboji, navštívil ve středu redakci deníku Sport. Tam kromě online rozhovoru se čtenáři zvládl odpovědět i na pět speciálních otázek symbolizujících jeho sportovní disciplínu. Prozradil třeba, že ho trápí pozdní příchody na schůzky. Nebo to, že jeho slabší disciplínou jsou vztahy. "Občas se stane, že se mnou holky vyběhnou," smál se Svoboda.



Po olympijském úspěchu je o Svobodu velký zájem, přesto našel chvíli a odpověděl na otázky týkající se speciálního pětiboje.

Za životní souboj označil třeba zážitek ze soustředění v Německu, kdy jako osmnáctiletý v přípravě vyhrál v šermu nad tehdejším mistrem světa 5:0.

"Ani jsem nevěděl, kdo to je, pak jsem šel za trenérem a řekl mu, ti Němci nejsou moc dobří, sem asi jezdit nebudeme," vzpomínal pětibojař.

Když se měl zlatý olympijský medailista vyjádřit k tomu, v čem nejvíc plave, označil pozdní příchody. "Plavu v dodržování termínů a přesných časů příchodů. Pracuji na tom, abych se zlepšil, ale moc mi to nejde," přiznal.

Za nejtěžší překážku pak označil situaci po olympijských hrách v Pekingu. "Byl jsem připravený tam zvítězit, hrozně jsem si věřil, byl jsem výborně připravený," prozradil Svoboda.

Když triumf nepřišel, byl moc smutný. "Bylo to drsné, těžké najít sílu, abych se o to pokusil znovu," dodal.

Občas prý mívá úspěšný pětibojař problémy ve chvíli, kdy poskytuje rozhovory. "Sem tam zapomenu, že to poslouchá spousta lidí a může se to někoho dotknout, když nepochopí smysl, jakým jsem to mínil. Jednou dvakrát za rok se mi to stane," řekl Svoboda. "Musím si na to dát pozor."

V závěru pak prozradil, kde má zlatý olympijský medailista z Londýna slabé místo, "Mojí slabší disciplínou jsou vztahy. Nevím, na čí straně je chyba. Asi na mojí," konstatoval Svoboda. "Občas se mi proto stane, že se mnou holky vyběhnou."

Netradiční slovní pětiboj Davida Svobody
Video se připravuje ...

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda na návštěvě redakce deníku Sport a serveru iSport.cz
Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda na návštěvě redakce deníku Sport a serveru iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud