Květoslav Šimek
17. července 2016 • 17:35

Štěpánek pojede na Hry s Rosolem: Jsem rád, že můj olympijský sen žije

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po omluvě Tomáše Berdycha z olympijských her se mu v první moment zbořil svět. Radek Štěpánek věřil, že spolu mohou zaútočit na medaili. Po bleskové domluvě s týmem i mezinárodní federací na Hry pojede s Lukášem Rosolem. Místo Jiřího Veselého, který s ním měl hrát původně. "Vypadalo to, že můj sen o olympiádě se rozplynul," líčil Štěpánek. Veselý však o Rio nepřijde, bojovat o medaile bude ve dvouhře. 



 "Posledních dvacet čtyři jsem toho doopravdy mnoho nenaspal. Jsem strašně rád, že se sen nerozplynul, že všichni zainteresovaní odvedli kus práce a dopadlo  to a já můžu se lvíčkem na prsou odjet na olympiádu. Mám z toho straně velkou radost. A obrovskou úlevu.

Rozhodnutí Berdycha překvapilo, vy jste měl indicie, že by k tomu mohlo dojít?
"Neměl jsem, zprávu jsem vzal na vědomí a podle toho se odvíjelo posledních dvacet čtyři hodin. Dál bych se k tomu nevracel. Chci si užít radost, že na olympiádu jedu, spadlo ze mě obrovské břemeno. Protože jsem tomu obětoval posledních šest měsíců boje o co nejlepší ranking. Užívám si radost."

Obavy z viru zika nemáte?
"Kdybych je měl, tak tam nejedu. Myslím, že je to nafouknuté. I po debatách s docentem Kolářem o to obavy nemám. Kdyby byla hrozba, tak nás tam nepustí. Já na to nahlížím jen jedním směrem - jedu reprezentovat českou vlajku na olympijské hry. Můj dětský sen, rvát se za českého lva. A to je jediný důvod, proč tam jedu."

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud