Ivo Pospíšil
6. srpna 2016 • 05:38

Krpálkova nervozita i Prskavcovo mravenčení. Jak Češi prožívali zahájení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Na sílu svých paží bude během olympiády spoléhat. Nést tudíž českou vlajku pro něj nebylo tak těžké. Ale ta zodpovědnost a čest. „Bylo to pro mě velmi emotivní,“ přiznal judista Lukáš Krpálek po zahajovacím ceremoniálu OH v Riu de Janeiro poté, co dovedl českou výpravu do aplaudujícího stadionu Maracaná jako 186. zemi v pořadí.



Je flegmatik, ale teď nebyl příliš v klidu. Nést českou vlajku a přivést olympioniky do narvaného stadionu Maracaná... to se projevilo i na takovém kliďasovi jako je Lukáš Krpálek.

„Trošičku nervózní jsem byl, protože jsem nevěděl, jak to udělat, aby se mi vlajka nezamotala. Ale dostal jsem ji o trošku dřív, vyzkoušel si to a pak už to bylo v pohodě,“ přiznal český judista.

„Bylo to pro mě emotivní a měl jsem hroznou radost, že jsem ji mohl nést. Když jsem přicházel na stadion a viděl ten dav, a jak vyhlašovali naši zemi, bylo to něco nádherného,“ netajil se Krpálek.

Na druhou stranu s určitými věcmi neměl jako takřka stokilový silák problém. Jako třeba vlajku unést. „Čekal jsem, že bude těžší. Mohl jsem ji pak nést jednou rukou a  druhou mávat na lidi,“ smál se judista, který dovedl Česko na stadion jako 186. zemi v pořadí.

„Užil jsem si to hodně. Jediné blbé jen bylo, že jsme čekali čtyři, pět hodin, než jsme se dostali ven. Ale určitě to za to stálo a jsem za to hodně rád,“ dodal Krpálek.

Lukáš Krpálek vede českou výpravu při slavnostním zahájení olympiády v brazilském Riu
Lukáš Krpálek vede českou výpravu při slavnostním zahájení olympiády v brazilském Riu

CO ŘEKLI DALŠÍ ČEŠI

Klára Spilková: „Je to úžasné, zahájení jsem viděla vždycky jen v televizi a ještě jako malá. Když vidím, kolik tu je lidí, je to neskutečný. Je to taková oslava sportu, velká párty a moc si to užívám. Čekání trvalo dlouho, ale měli jsme štěstí, že jsme i seděli. Pak to trvalo ještě hodinu a půl než jsme se dostali na stadion, ale to jsou chvíle, které sbližují. Všichni se spolu baví a to je super.“

Jiří Prskavec: „Ještě nikdy neviděl takhle obrovský stadion. Na fotbal jsem nikdy nechodil a možná je to poprvé a naposledy, ale je to obrovský. Musím přiznat, že když jsme šli, přepadla mě maličko nervozita. Dlouho jsme stáli v tunelu, a když přicházela řada na nás, tak přišlo mravenčení. Paráda!“

SPECIÁL LOH Rio 2016: Kompletní program, výsledky, zpravodajství »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud