6. srpna 2016 • 04:55

Deník Sport tipuje: Češi z Ria přivezou DEVĚT medailí, z toho tři zlata

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Deník Sport tipuje z olympijského Ria pro české barvy devět medailí, z toho tři zlatéDeník Sport tipuje z olympijského Ria pro české barvy devět medailí, z toho tři zlatéFOTO: Archiv Sport

    Hokejisté a fotbalisté národ nepotěšili, na Maracaná ale včera začal velký karneval, na kterém chtějí zvesela tancovat i Češi. Navzdory účasti jen 105 olympioniků, nejmenší výpravě v historii samostatného státu, deník Sport české výpravě na olympijských hrách v Riu de Janeiro předvídá devět medailí, tedy jen kousek pod zářivý desetihlavý triumf z Londýna. A budou i zlata, osobností je na to v týmu dost. Projděte si, kdo podle deníku Sport přiveze z Ria medaile!

  • ZLATO - Kateřina Kudějová

    Kateřina Kudějová při tréninku českých vodních slalomářů na olympiádě v RiuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Vodní slalom, K1

    Že umí vyhrávat důležité závody, dokázala loni na mistrovství světa v Londýně. Tam předvedla kontrolovanou jízdu, na pohled mnohem klidnější než její tréninkový parťák Jiří Prskavec. I proto, že méně riskuje, by mohla mít větší šanci na zlato.

    Finále: čtvrtek 11. srpna

  • ZLATO - Ondřej Synek

    Titulní strana Sport Magazínu s olympijským favoritem Ondřejem SynkemFoto Sport

    Veslování, skif

    Po tomhle triumfu se bude Synek po právu objevovat v žebříčcích nejlepších sportovců světa. Čtyřnásobný světový šampion potvrdí své kralování i pod sochou Krista Spasitele. Přestože to bude po vypjatém souboji nejen s Mahé Drysdalem a v obavách, jestli férový závod v laguně Rodriga de Freitase nezničí vlny.

    Finále: sobota 13. srpna

  • ZLATO - Lukáš Krpálek

    Lukáš Krpálek ponese českou vlajku při zahájení olympijských her v RiuFoto ČTK

    Judo, do 100 kg

    Část jemné cesty Lukáše Krpálka stát se mistrem svého sportu bude završena v Riu. Krpálek je po dlouhé době fit a nezastaví ho ani těžký los. Nejlepší musí porazit všechny a Krpálek přiveze měsíčnímu Toníkovi domů zlato. Pak nabere kila a postaví se neporazitelnému obrovi Teddy Rinerovi v těžké váze.

    Finále: čtvrtek 11. srpna

  • STŘÍBRO - Martin Fuksa

    Kanoista Martin Fuksa objektivem Jana SaudkaFoto Jan Saudek

    Kanoistika, K1 1 000 m

    Očekávání jsou velká a bude to parádní jízda. Fuksa si přiveze medaili z kilometrového závodu a stříbro bude v konkurenci tří dalších favoritů výhrou. Svou univerzalitu prokáže i postupem do finále na dvoustovce.

    Finále: úterý 16. srpna

  • STŘÍBRO - Josef Dostál

    Josef Dostál vítězemFoto Iva Roháčková

    Kanoistika, K1 1 000 m

    Jeho loď poletí jako šíp a na singlovém kilometru bude jen setinky od zlata. Olympijská medaile Dostála, ač už předloňského mistra světa, ještě víc proslaví a dá mu motivaci, aby za čtyři roky z Tokia přivezl zlatou.

    Finále: úterý 16. srpna

     

  • STŘÍBRO - Zuzana Hejnová

    Zuzana Hejnová vyhrál anketu Sportovec roku 2015.Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Atletika, 400 m překážek

    S jediným závodem za pasem poletí Zuzana Hejnová do Ria. A proto nevyhraje, protože dramatický průběh letošní sezony, kterou poznamenalo zranění achilovky, si vybere daň. Ve vyrovnaném poli soupeřek se najde jedna, která dvojnásobnou světovou šampionku se štěstím porazí.

    Finále: pátek 19. srpna

  • STŘÍBRO - Jiří Prskavec

    Jiří Prskavec ve vlnách olympijského kanálu DeodoroFoto Barbora Reichová (Sport)

    Vodní slalom, K1

    Vodní slalom je hodně nevyzpytatelná disciplína, kde to může skončit velkým úspěchem, ale také bez medaile. Prskavec je závodník, který jezdí na hraně rizika, o to víc to u něj platí. Olympiáda je ale přeci jen trochu jiný závod, takže se bude možná trochu víc hlídat a pak může přijít drobná chybička, která ho může stát zlato.

    Finále: středa 10. srpna

  • BRONZ - Barbora Špotáková

    Olympijská vítězka Barbora Špotáková se v Londýně v roce 2012 raduje se svým koučem Janem ŽeleznýmFoto Michal Beránek (Sport)

    Atletika, oštěp

    Žádná atletka v historii ještě nevyhrála olympiádu v jedné disciplíně třikrát. Je to výjimečný úkol a Špotáková se bude muset po sezoně poznamenané léčbou zlomeniny zánártní kůstky a tréninkovým mankem spokojit s účastí na stupních vítězů, což samo o sobě bude na smeknutí české strakaté olympijské kšiltovky.

    Finále: pátek 19. srpna

  • BRONZ - Jaroslav Kulhavý

    Jaroslav Kulhavý se stal vítězem olympijského závodu horských kol v LondýněFoto Michal Beránek Sport

    Horská kola

    Zlatý olympijský medailista z OH v Londýně je zase hrozbou. Po trápení se zraněními v minulých letech se znovu dostává do formy, což ukázal i v červencovém MS v Novém Městě na Moravě, kde skončil druhý za tradičním rivalem Nino Schürterem. V Riu by měl být zase v medailové formě

    Finále: neděle 21. srpna

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud