Martin Hašek
8. srpna 2016 • 22:50

Skifaře Synka budili kohouti, v úterý ho čeká rival Drysdale

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Na laguně Rodriga de Freitase byl dnes klid, který podle aktuálních zpráv umožní úterní pokračování olympijských závodů skifařů. Ondřeje Synka i Mirku Knapkovou Topinkovou čekají ve čtvrtfinálových rozjížďkách velcí rivalové z Nového Zélandu.



Synek versus Drysdale. Na tenhle souboj se těší celý veslařský svět, o medaile půjde v sobotu, pokud se oba probojují do finále. Ale předehra je na programu už na úterní ráno. V 8.40 místního času (13.40 českého) se do sebe ve čtvrtfinále pustí dva největší favorité.

„Jde na Novozélanďana, tak si to užijou,“ usmívá se Synkův trenér Milan Doleček.

Se svou novozélandskou soupeřkou se potká také Topinková Knapková, která má v rozjížďce předloňskou světovou šampionku Emmu Twiggovou.

Zatímco v neděli větrná vichřice zničila celý veslařský program, v pondělí se všechny plánované závody stihly odjet a v úterý se bude bojovat o postup do semifinále. Veslaři místo větru znovu řešili provozní problémy.

Zatímco dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil a Mirka Knapková Topinková se večer vydají do bytu poblíž závodní laguny, Synek se rozhodl vyspat v olympijské vesnici.

„Ondra Synek do bytu nejede, protože tam minule řvali kohouti,“ vysvětluje Doleček. „A večer byl hluk, byl zrovna pátek a všude se slavilo. Tak zůstane ve vesnici.“

Ve čtvrtfinálových jízdách se představí všech pět lodí, kromě skifařů a dvojky bez kormidelníka pojedou také ženský dvojskif Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová a lehký noncox Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Ondřej Vetešník, Miroslav Vraštil, kteří si postup do čtvrtfinále zajistili v pondělních opravách.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud