Romana Barboříková
11. srpna 2016 • 11:13

Krpálkovi soupeři v Riu? Dva špalky i mistr, který se nechtěl prát

Vstoupit do diskuse
0
  • Český judista Lukáš Krpálek se v Riu chystá na boj o medailiČeský judista Lukáš Krpálek se v Riu chystá na boj o medailiFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    Maximálně, co to šlo, si užil v Riu olympijskou atmosféru. Nesl českou vlajku na zahájení Her, čímž mu sportovci dali jasně najevo, že mu věří. A dnes jim půjde judista Lukáš Krpálek ukázat, co opravdu na tatami umí. Kdo jsou jeho největší soupeři, které může při své cestě od druhého kola až do finále potkat?

  • Jorge Fonseca (Port.)

    Krpálkova bilance: 2:0

    V pavouku Krpálkovi hrozí několik tzv. špalků, malých, silných judistů, kteří proti němu mají výhodu nižšího těžiště. Portugalec je jedním z nich. „Je brutálně nařezanej,“ hodnotí ho trenér Petr Lacina.

    Lukáš Krpálek jako vlajkonoš přivádí českou výpravu na olympijský stadion Maracaná v Riu de Janeiru Lukáš Krpálek jako vlajkonoš přivádí českou výpravu na olympijský stadion Maracaná v Riu de JaneiruFoto Instagram.com/kacakudejova

  • Maxim Rakov (Kaz.)

    Krpálkova bilance: 2:1 

    A další špalek. Rakov je světovým šampionem z roku 2009 a Krpálka zastavil v roce 2011 ve čtvrtfinále MS v Paříži. „Když mě takový borec podběhne, dokáže mě hezky hodit,“ říká Krpálek.

    Lukáš Krpálek Lukáš KrpálekFoto ČTK

  • Ryunosuke Haga (Jap.)

    Krpálkova bilance: 0:0 

    Ve čtvrtfinále se rýsuje Japonec Haga, úřadující mistr světa, s nímž Krpálek často trénuje na kempech. „Dělali jsme jen nácviky, prát se se mnou nechtěl,“ uvedl.

    Bývalý judista Vetchý vyzpovídal medailovou naději Krpálka
    Video se připravuje ...

  • Henk Grol (Niz.)

    Krpálkova bilance: 1:5 

    Nizozemec ho poprvé vyučil už v sedmnácti letech. Vyřadil ho na OH v Londýně, v semifinále na MS 2013 v Riu i v loňském finále Evropských her v Baku. Jediné vítězství pochází ze zlatého ME 2013 v Budapešti.

    Krpálek: Bylo těžké se rozloučit, se synem jsme sehraní
    Video se připravuje ...

  • Elmar Gasimov (Ázerb.)

    Krpálkova bilance: 2:3

    Rýsuje se Ázerbájdžánec, který kdysi Krpálka porazil na mládežnickém ME. „Má dobré kontra chvaty,“ varuje Krpálek. Naposledy vloni v Rabatu vyhrál Gasimov, ale Krpálek má zlatou vzpomínku za finále ME 2014 v Montpellieru.

    Judista Lukáš Krpálek se před odletem do Ria sešel s hercem Ondřejem Vetchým Judista Lukáš Krpálek se před odletem do Ria sešel s hercem Ondřejem VetchýmFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud