31. srpna 2021 • 13:52

Peška je na paralympiádě ve finále v boccii. Česku zajistil čtvrtou medaili

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká výprava na paralympijských hrách v Tokiu má jisté další dvě medaile. Zasloužili se o to Adam Peška, který postoupil do finále turnaje v boccii, a stolní tenisté Jiří Suchánek s Petrem Svatošem. Ti se probojovali do semifinále soutěže týmů a získají nejhůře bronz. Česká medailová sbírka se tak rozroste na pět cenných kovů.



Peška v semifinále porazil Australana Daniela Michela 4:3. O zlato se utká ve středu s Řekem Grigoriosem Polychronidisem. Finálový zápas je v plánu od 8:05 SELČ.

Čtyřiadvacetiletý Peška nejprve vyhrál tři zápasy v základní skupině a postoupil do play off. Vyřazovací část dnes zahájil vítězstvím nad Korejcem Čong Ho-wonem 7:3 a následně si poradil i s Michelem.

Suchánek, který skončil mezi jednotlivci pátý, a Svatoš porazili ve čtvrtfinále ukrajinskou dvojici Vasyl Petruniv, Olexandr Jezyk 3:0. Ve středu budou čeští vozíčkáři hrát o účast ve finále kategorie C3 s Němci Thomasem Brüchlem a Thomasem Schmidbergerem.

Již dvě medaile v Tokiu vybojoval lukostřelec David Drahonínský, který získal zlato v individuální soutěži a stříbro ve smíšených dvojicích se Šárkou Musilovou. Bronz má koulař Aleš Kisý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud