30. srpna 2021 • 15:08

České paralympijské zlato! Drahonínský ovládl soutěž lukostřelců

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukostřelec David Drahonínský vybojoval na paralympijských hrách v Tokiu zlato v individuální soutěži a navázal na titul z Pekingu 2008. V Japonsku získal už druhou medaili poté, co se v úvodní soutěži smíšených dvojic radoval spolu se Šárkou Musilovou ze stříbra. Sbírka cenných kovů české výpravy v Tokiu je už kompletní, bronz v neděli přidal koulař Aleš Kisý.



Drahonínský, jenž v kvalifikaci předvedl druhý nejlepší výkon, zvládl všechny dnešní souboje v eliminaci suverénně. Ve finále si poradil i s Turkem Nihatem Turkmenogluem, který českého reprezentanta v kvalifikaci jako jediný porazil.

Devětatřicetiletý vozíčkář rozšířil svoji sbírku paralympijských medailí na šest. Vedle zlata z Pekingu a tokijského stříbra z mixu získal také dvě stříbrné medaile v individuální soutěži v Londýně a Riu de Janeiro, v Brazílii před pěti lety bral i bronz ze smíšených dvojic.

David Drahonínský sportoval už jako mladý, v 16 letech se ale musel začít věnovat parasportům. Doplatil na to, že je náměsíčný a nešťastně spadl z balkonu. Při pádu si poranil páteř, slezinu a játra. Diagnóza – poranění míchy s trvalými následky.

Lukostřelec David Drahonínský vybojoval na paralympijských hrách v Tokiu zlato v individuální soutěži a navázal na titul z Pekingu 2008.
Lukostřelec David Drahonínský vybojoval na paralympijských hrách v Tokiu zlato v individuální soutěži a navázal na titul z Pekingu 2008.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud