Romana Barboříková
5. února 2022 • 20:50

Ztracený dioptr? Norům ke zlatu pomohla Slovinka. Hvězda smekla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatické chvíle na střelnici. A o pár desítek minut později v cíli slastný pocit ze zlaté olympijské medaile. Marte Olsbuová Röiselandová v sobotu v závodu smíšených štafet hned na první střelbě zažila perné okamžiky. Díky slovinské fyzioterapeutce Ule Hafnerové, kterou později označila za hrdinku dne, to bylo ale s dobrým koncem. Jak se Slovinka, kterou ocenila i Kaisa Mäkäräinenová, přičinila o norský úspěch?



Jestli biatlonisté ve svých anketách oceňují gesto fair play, tady je žhavý kandidát na letošní vítězství.

Televizní divák při pohledu na první střeleckou položku závodu smíšených štafet nechápavě koukal, co to hned na prvním stavu provádí Marte Olsbuová Röiselandová. Než ze své zbraně spustila rány na terče, dlouze na ni něco montovala. Až později se vysvětlilo, proč se na první položce tak zdržela.

Byl tady start mix štafety, prvního biatlonového závodu pod pěti kruhy v Pekingu. Nervozita v mrazivých podmínkách zafungovala ještě víc než obvykle. A tak se stalo, že Olsbuová Röiselandová, letošní hvězda ženských závodů a první členka norské štafety vytratila ze své zbraně dioptr.

Zatímco ona na trati bojovala o co nejlepší pozici, nezbytnou věcičku pro míření na střelnici našla slovinská fyzioterapeutka Ula Hafnerová, která ji odevzdala patřičným lidem. Ti ji pak doručili na střelnici, kde už se dostala do rukou vedoucí ženy letošního Světového poháru, která ji pak musela už jen správně namontovat na malorážku a zkoncentrovat se na střelbu. Naštěstí ji tato událost příliš nerozhodila a i díky výkonů bratří Böových později Norové oslavili první biatlonové zlato těchto Her.

„Jaký to den a jaký tým! Velký sen se dnes naplnil, jsme olympijští vítězové. Velký dík slovinské fyzioterapeutce, která zachránila den tím, že našla můj ‚Iris‘, důležitou část mé zbraně, kterou jsem ztratila. Skutečná hrdinka dne,“ napsala později Olsbuová Röiselandová na svůj Instagram.

Skutek ženy ze slovinského týmu ocenila na sociálních sítích Mezinárodní biatlonové unie také někdejší hvězda z Finska Kaisa Mäkäräinenová. „Byl to skvělý důkaz dobrých vztahů v biatlonové rodině,“ prohlásila trojnásobná vítězka SP.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud