7. prosince 2021 • 04:55

Jestli NHL cukne: extraliga bez pauzy, kluby bez opor. Co plán B pro Peking?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dáte si snídani, pustíte hokej, ten nejlepší, jaký se od Světového poháru 2016 hrál. NHL slíbila, že pošle své hráče na olympiádu, turnaj s hvězdnými borci má být ozdobou Her v Pekingu. Je tu však „ALE“. Kdyby Amerika zahlásila, že „best in covid“ liga bude řešit epidemii a odklady, může dát olympiádě stop. NHL se musí ozvat do 10. ledna. Bez ní by se rozjel reprezentační plán B, evropská cesta. Extraliga by se ovšem ani tak nezastavila, soutěž nemá kam uhnout. V zamčené části článku najdete, jak by v takovém případě nominoval deník Sport i krátký rozhovor s generálním manažerem české reprezentace Petrem Nedvědem.



Za mořem se aktuálně nerozjíždějí panické scénáře, že NHL ukáže olympijskému turnaji záda. Stále se počítá s tím, že stará úmluva platí a do Pekingu poletí nejlepší hráči světa. Jenže pořád je třeba myslet na klíčové datum, že liga drží právo veta. Do 10. ledna má pořád možnost olympijský slib roztrhat. Zbývá měsíc. Za tu dobu se nemusí změnit vůbec nic, ale taky může svět vyděsit nová covidová mutace omicron.

Kdyby v NHL přibývalo klubů v karanténě a dramaticky stoupaly počty nakažených, liga lety do Pekingu škrtne. Opakoval by se scénář starý čtyři roky, jen tehdy NHL svoji neúčast hlásila dopředu, teď by smutná varianta nastala poměrně v panice.

Proto Evropa musí kalkulovat, že hokejisté do Asie mohou mířit i odsud. Trenér reprezentace Filip Pešán a generální manažer Petr Nedvěd musí být připraveni. Z extraligy i s NHL zmizí určitě David Krejčí, kterého národní tým sebere Olomouci v každém případě. Slovenskou legii si asi škrtne Třinec. Bez NHL by byl úbytek nejlepších borců vyšší, přesto nejvyšší česká soutěž dopředu avizovala, že neplánuje žádnou pauzu.

„Myslím, že by nebyla moc reálná, ani kdyby NHL hráče do Číny nepustila,“ říká ředitel extraligy Josef Řezníček. „Extraliga byla do olympijského hokejového turnaje naplánovaná úmyslně. Máme 15 účastníků, 60 kol a bohužel bychom se do stávajícího rozpisu jinak nevešli,“ dodává.

Když se bavíte s trenéry i hráči, každý se teď zamračí. V podstatě dostáváte unisono odpověď:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud