Jan Denemark
13. ledna 2022 • 16:52

Překvapení nominace: Knot i bratři, body v extralize či Finsku nestačí

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Nominační tisková konference, která neoznamovala konečnou nominaci pro olympijské hry. Zhruba tak lze shrnout podivný výčet hráčů, které ve čtvrtek odpoledne představil trenér české reprezentace Filip Pešán společně s generálním manažerem Petrem Nedvědem. Až 24. ledna národní tým uzavře svou konečnou podobu, nicméně vybraných 24 hráčů dokládá, kudy se ubírají myšlenkové pochody českých velitelů. Některá jejich rozhodnutí lze pak označit minimálně jako nečekaná.

  • Překvapivá nominace: ROMAN ČERVENKA

    Rapperswil, NL (Švýcarsko)

    V sezoně:
    35 zápasů
    43 bodů (12+31)

    Na MS v Dánsku v roce 2018 naposledy oblékl národní dres. Roman Červenka se vrací do reprezentace, díky neúčasti na posledních neúspěšných představeních se k němu trenéři trochu obrací jako k posile, která vývoj olympijské sezony stočí správným směrem. „Bude hrát přesilovku na svém postu, kde je vynikající. Ušijeme mu to na míru. Je to lídr, pravá ruka trenérů,“ odhalil trenér Filip Pešán.

  • Překvapivá nominace: BRATŘI ZOHORNOVÉ

    HYNEK ZOHORNA

    IK Oskarshamn, SHL (Švédsko)

    V sezoně:
    27 zápasů
    21 bodů (5+16)

    TOMÁŠ ZOHORNA

    IK Oskarshamn, SHL (Švédsko)

    V sezoně:
    30 zápasů
    21 bodů (10+11)

    „Já jsem vycházel z toho, že pojedou hráči NHL. V momentě, kdy to padlo, se začalo realizovat nové mužstvo,“ okomentoval generální manažer Petr Nedvěd fakt, že ještě v prosinci si nedokázal představit nominaci bratří Tomáše a Hynka Zohornových. Ani jeden z nich se v současném ročníku v reprezentaci neobjevil. Výběr dua z Oskarshamnu je jeden z překvapivých tahů reprezentační nominace.

  • Překvapivá nominace: RONALD KNOT

    Nižněkamsk, KHL

    V sezoně:
    49 zápasů
    17 bodů (4+13)

    Při nominační tiskovce padla zmínka o tom, že olympijský turnaj je krátký, což trenéry vede k výběru zkušených hráčů. Chtějí takové, kteří se nerozklepou a od prvního momentu budou ready. Jméno Ronalda Knota do tohoto popisu úplně nepasuje. Což o to, obránci Nižněkamsku se v KHL daří a jeho jméno rozhodně není žádným šokem. Ale v reprezentaci stihl zatím jen dva přípravné zápasy. V jeho případě se podmínka zkušeností rozplynula.

  • Nečekaná absence: FILIP CHLAPÍK

    Sparta

    V sezoně:
    35 zápasů
    43 bodů (20+23)

    Pokud se podíváte na extraligu, najdete v ní několik jmen, která připadala v úvahu pro olympijské hry, ale jasný byl jen David Krejčí. A dál? Nejlepší hráč Sparty a nejproduktivnější forvard Filip Chlapík nefiguroval na turnaji v Moskvě, a nevešel se ani nyní. Přitom nabral výtečnou formu, jako by si s každým uplynulým měsícem víc a víc zvykal na tuzemský styl hokeje. Upřímně, jeho absence je nesmírně překvapivá záležitost.

  • Nečekaná absence: MILAN GULAŠ

    Motor České Budějovice

    V sezoně:
    35 zápasů
    35 bodů (14+21)

    Českobudějovický střelec sice absolvoval prosincový propad na Channel One Cupu, ale bodoval v každém utkání. Dobře si sedl s dalšími zkušenými kumpány, hlavně s Janem Kovářem. Ani on se ale nevešel. Zatím. Problémem rozhodně není věk, v týmu figurují mnohem starší hokejisté. „Milan je jedním ze jmen, která jsou pořád připravena do týmu zasáhnout. 24. ledna uděláme definitivní tečku za nominací,“ doplnil Nedvěd.

  • Nečekaná absence: LUKÁŠ JAŠEK

    Lahti, Liiga (Finsko)

    V sezoně:
    30 zápasů
    31 bodů (5+26)

    V organizaci Vancouveru nedostal pořádně čuchnout, tak blonďaté křídlo chtělo ukázat, že to byla chyba. Finskou ligu vzal útokem, dlouhé týdny se držel na špici bodování, nyní je čtvrtý. V nároďáku se svezl se špatným vstupem do sezony, na jeho obranu je ale třeba říct, že na turnaji v Rusku nedostal šanci. Nejčastěji dřepěl na střídačce jako třináctý forvard. Škoda, přitom jde o mladého hokejistu, schopného se dlouhodobě prosazovat v zahraničí.

Vstoupit do diskuse
3
Play off
Články odjinud


Články odjinud