5. února 2022 • 11:50

SESTŘIH: Česko - Švédsko 3:1. Druhá výhra v Pekingu! Zářila Vanišová

Autor: ČTK, iSport.cz, zoh
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky slaví v Pekingu druhou výhru! V sobotním duelu si svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny poradily 3:1 se Švédskem. Dvěma góly zazářila Tereza Vanišová, v oslabení pak udeřila i Klára Hymlárová. Další duel čeká české reprezentantky v pondělí proti Dánsku.



Češky zopakovaly výsledek z úvodního zápasu proti domácím Číňankám. Vypracovaly si dvoubrankový náskok, který v závěru druhé třetiny snížila Emma Murénová, ale více už brankářka Klára Peslarová Seveřankám nedovolila.

Třetí zápas ve skupině B čeká svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny v pondělí od 9:40 SEČ s Dánkami, které dnes prohrály s Japonkami 2:6 a po dvou utkáních nemají ani bod.

Češky v úvodním dějství naprosto dominovaly. Brzy měla dvě velké šance Přibylová. Už na konci druhé minuty dorážela z úhlu do prázdné branky, ale gólmanka Söderbergová zasáhla patkou hole a naplno odstartovala velký souboj, který sváděla s českými hokejistkami po celé utkání.

České hokejistky se radují ze třetí branky, kterou zařídila Tereza Vanišová
České hokejistky se radují ze třetí branky, kterou zařídila Tereza Vanišová

Přibylovou vychytala po chvilce i podruhé.V první přesilovce pálila bez přípravy z kruhu Vanišová, jenže Söderbergová vytáhla další vynikající zákrok. Jen trochu více štěstí scházelo k otevření skóre Pejšové.

Do první přesilovky Švédek v polovině 12. minuty byl poměr střel na branku 15:0. V 16. minutě pálila nebezpečně Mills, prosadila se však až v 19. minutě po odvážném průniku Vanišová. Ještě do přestávky mohla vyrovnat v přesilovce Ljungblomová. Z úhlu trefila tyčku, od níž se puk odrazil do Peslarové a pak mimo branku. Úvodní dvacetiminutovka skončila na střely 25:5.

Jenže od druhé třetiny začínaly být výrazně nebezpečnější i Švédky. Souboje tváří v tvář se švédskou brankářkou prohrály Přibylová a Lásková. Až na konci 34. minuty uspěla z dalšího sóla Hymlárová. Povedlo se jí to v oslabení po zakončení mezi betony. Švédky však stihly 44 sekund před přestávkou kontrovat, když se prosadila obtížnou tečí Murénová

Zápas tak byl znovu na vážkách. V 51. minutě mohly Švédky nejprve vyrovnat, na druhé straně Vanišová zazvonila na tyčku. Dočkala se ale až na začátku 55. minuty, kdy vybojovala kotouč a parádní kličkou do bekhendu zvýšila na 3:1. Na výsledku už pak nic nezměnila ani 100 sekund dlouhá přesilovka Švédek, kterou umocnily odvoláním Söderbergové.

Góly

Domácí: 18:23. Vanišová, 33:56. Hymlárová, 54:03. Vanišová

Hosté: 39:17. Murénová

Sestavy

Domácí: Peslarová (Švejdová) – Pejšová, Lásková, Kolowratová (A), Čajanová, Tejralová, Horálková, Radová – Mrázová (A), Mlýnková, Vanišová – Křízová, Pejzlová, Neubauerová – Mills (C), Hymlárová, Přibylová – Serdar, Lédlová, Bukolská – Pátková.

Hosté: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (A), Bergströmová, Fällmanová, Adolfssonová, Kjellbinová (A), Waxinová, Anderssonová, Berglundová – Bouvengová, Ljungblomová, Löwenhielmová (C) – Lundinová, Wikner-Zienkiewiczová, Nordinová – Johanssonová, Johanssonová, O. Carlssonová – Murénová, Hjalmarssonová, Petersonová.

Rozhodčí

Lieffersová (CAN), Manthaová (CAN) – Mochovová (RUS), Spresserová (USA)

Stadion

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Japonsko 4 2 1 1 0 13:7 9
2. Česko 4 2 0 1 1 10:8 7
3. Švédsko 4 2 0 0 2 7:8 6
4. Čína 4 1 1 0 2 7:7 5
5. Dánsko 4 1 0 0 3 7:14 3

Vstoupit do diskuse
10
Play off
Články odjinud


Články odjinud