16. února 2022 • 04:50

Zůstali za očekáváním: Hrubec turnaj nezvládl, Kovář smutným symbolem

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
9
  • Česká hokejová reprezentace přivezla na olympijský turnaj velezkušený tým, zůstala ale daleko za očekáváním. Tým Filipa Pešána padl v osmifinále se Švýcarskem a poprvé v historii se ve velkém turnaji nepodívá ani do čtvrtfinále. Kteří hráči mohli a měli předvést víc? Hodně se nedařilo Jakubu Jeřábkovi, roli jedničky nezvládl Šimon Hrubec. A Jan Kovář? To je dál symbol neúspěšné generace...

  • Šimon Hrubec

    Byl to pro něj druhý velký turnaj v roli jedničky. A znovu ho nezvládl. Nebyl zdí, kterou národní tým potřeboval. Ani zdaleka. Během posledních dvou utkání v turnaji inkasoval devět gólů. Proti Rusku několikrát lacině inkasoval, ale vyhrálo se. Se Švýcarskem nic moc navíc nečapnul. Celkově měl v Pekingu úspěšnost zákroků na pouhých 86 procentech. Čekalo se daleko víc.

    Reakce Šimona Hrubce na druhý švýcarský gól Reakce Šimona Hrubce na druhý švýcarský gólFoto Michal Beránek / Sport

  • Jakub Jeřábek

    Na olympijskou premiéru nebude vzpomínat dobře. Byl jednoznačně nejslabším článkem defenzivy. Přitom měl být její jedničkou. Z první přesilovky rychle vypadl. Chyboval, fauloval. V plus/minus má čtyři záporné body. Je zarážející, proč ho trenér Pešán nevyndal ze sestavy. Zvlášť když chválený účastník dvou posledních šampionátů David Musil jen koukal z tribuny.

    Jakub Jeřábek mířící na trestnou lavici Jakub Jeřábek mířící na trestnou laviciFoto Michal Beránek / Sport

  • Matěj Stránský

    Kouč Pešán mu zase vyjádřil velkou důvěru. A nejlepší extraligový střelec minulé sezony mu ji zase nesplatil. Dostal místo na první přesilovce, po boku elitní parťáky. Ale od začátku do konce byl ztracený. Čekaly se od něj góly, nedal žádný. Zatím to vypadá, že se Stránský zařadí po bok Petra Sýkory nebo Richarda Krále. V lize top, v národním týmu flop.

    Matěj Stránský (vpravo) roli střelce nepotvrdil. Foto z tréninku hokejistů Matěj Stránský (vpravo) roli střelce nepotvrdil. Foto z tréninku hokejistůFoto Michal Beránek (Sport)

  • Michal Řepík

    Nepřijel jako tahoun ofenzivy, přesto se od něj příspěvek určitě očekával. Kapitán Sparty je v poslední dekádě pravidelný reprezentant.V nominaci ho neopomenul ani Pešán. Ukázalo se však, že nejvyšší mezinárodní hokej (byť výhradě evropské úrovně) se už hraje v tempu, na které Řepík nestačí. Když mu z lajny odešel Sobotka, jeho výkony ještě více klesly.

    Michal Řepík v brankovišti Švýcarska Michal Řepík v brankovišti ŠvýcarskaFoto Michal Beránek / Sport

  • Jan Kovář

    Velký bojovník a šikovný hráč. V Česku je však Kovář symbolem neúspěšné éry plné propadáků a zklamání. V pekingském turnaji mu nelze upřít snahu, v lajně vedle Červenky měl navíc trochu jinou roli, než na jakou je zvyklý. Přesto ani jeho nejde z negativního hodnocení vynechat. Když bylo potřeba, produkce nebyl schopný. Skončil jen s dvěma asistencemi.

    Jan Kovář stíní před brankářem Leonardem Genonim Jan Kovář stíní před brankářem Leonardem GenonimFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
9
Play off
Články odjinud


Články odjinud