26. listopadu 2021 • 17:41

Fernstädtová umístění v Innsbrucku nevylepšila, v druhém závodě dojela 16.

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anna Fernstädtová se ani ve druhém závodě Světového poháru ve skeletonu neprosadila do první desítky pořadí. Týden po čtrnáctém místě dnes na stejné trati v Innsbrucku skončila šestnáctá. Prvenství z úvodního dílu seriálu zopakovala Ruska Jelena Nikitinová. Mužský závod měl poprvé v historii tři vítěze. Po dvou jízdách měli shodný součet časů Němec Christopher Grotheer, Brit Matt Weston a Číňan Keng Wen-čchiang.



Fernstädtová, jež v pohárovém seriálu obhajuje páté místo a je trojnásobnou juniorskou světovou šampionkou, se opět se startovními časy v obou jízdách pohybovala na chvostu výsledkové listiny. V prvním kole z toho zajela sedmnáctý čas a ve druhém přes mírně pomalejší jízdu patnáctý. Pražská rodačka, jež se těsně před startem sezony potýkala se zraněním po nehodě v tréninku, za vítězkou zaostala v součtu obou kol o 1,43 sekundy.

„Jízdy byly v pohodě,“ řekla Fernstädtová nespokojeným hlasem v nahrávce pro média. „První start se mi úplně nepovedl, druhej trošku líp... Byl sníh, takže to bylo trošku divný,“ poukázala na ztížené podmínky. Zranění už ji nelimitovalo. „Noha byla už v pohodě. Celý týden jsme trénovali, v neděli ještě opatrně, ale od pondělka bylo všechno v pohodě,“ dodala.

Při opětovném triumfu čtyřnásobné mistryně Evropy Nikitinové zopakovala druhé místo z minulého týdne Kimberley Bosová z Nizozemska. Třetí skončila Italka Valenitna Margagliová.

Za závod mužů byly uděleny tři zlaté medaile. Po prvním kole vedl Weston o setinu před čínským soupeřem a o sedm před Grotheerem, po finálové jízdě ale nastala vzácná shoda. Keng Wen-čchiang se stal premiérovým čínským vítězem ve skeletonovém SP, Weston vyhrál jako první Brit po více než dvanácti letech a úřadující dvojnásobný mistr světa Grotheer navázal na bronz z minulého týdne a po druhém triumfu v SP v kariéře se ujal vedení v průběžném pořadí.

Naděje pro Peking: Davidová, obojživelnice i kráska od ledu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud