28. ledna 2018 • 22:20

Smolař Krýzl. V posledním závodě si přetrhl vaz a přijde o olympiádu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžař Kryštof Krýzl si při pádu v obřím slalomu v Garmisch-Partenkirchenu přetrhl kolenní vaz a přijde o účast na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. Zranění jednatřicetiletého reprezentanta potvrdili na sociálních sítích zástupci ASC Dukla Praha.



Počet členů české výpravy by měl ale zůstat stejný. Vedení lyžařů nyní řeší, koho povolá do Koreje jako náhradníka. "V nominaci na ZOH Kryštofa určitě někdo nahradí, aktuálně to řešíme. Až budeme vědět konkrétní jméno, budeme o změnách informovat," řekl webu sport.cz mluvčí lyžařského svazu Tomáš Haisl.

Krýzl upadl v prvním kole generálky v Ga-Pa, kterou ovládl suverén této sezony Světového poháru Marcel Hirscher. "Sezona 17-18 pro mě skončila trochu dřív," uvedl na svém facebookovém profilu český slalomář, jenž se chystal na čtvrtý olympijský start.

Následné vyšetření odhalilo poškození vazu. "Kryštof je v nemocnici, hned zítra ráno podstoupí plastiku křížového vazu," potvrdil Haisl.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud