Martin Hašek
12. února 2018 • 09:19

Odložený závod? Ledecká s obřím slalomem počítá, trénovat nebude

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Pro Ester Ledeckou je odložení dnešního lyžařského obřího slalomu komplikací, její tým má ale už vymyšleno, co bude dál. Ledecká stále počítá, že se obřího slalomu přeloženého na čtvrtek zúčastní, už na něj ale nebude trénovat. V přípravě se už podle původního plánu bude věnovat super-G, v níž má v sobotu vyšší ambice.



„Je to samozřejmě komplikace, ale pokud bude program tak, jak ho nalajnovali, dá se to ještě relativně zvládnout,“ řekl Ledecké lyžařský trenér Tomáš Bank. „Obřák bude warm up, tam to nebude navážno, na něj se nepřipravujeme. Ambice máme v super-G. Před obřákovým závodem už budeme trénovat super-G, obřák bereme opravdu jako zahřívačku.“

Ledecká nejenže na olympiádě závodí ve dvou různých sportech, zároveň se ale ukáže ve třech různých závodních areálech. Ve čtvrtek odjede obří slalom ve středisku pro technické disciplíny v Jongpchjongu, kde po svém příletu zatím trénovala.

„Obřák nejezdí špatné, ale na těžším kopci se začínají objevovat staré stereotypy, které jí dělají problém. Tak to je, nemáme čas s tím něco dělat. Žádné zázraky v obřáku nečekáme,“ říká Bank.

Ledecká bydlí od šestého února v olympijské vesnici v Pchjongčchangu.

„Je v pohodě, je ve své bublině, jak je zvyklá,“ svědčí Bank.

Ve vesnici bude Ledecká pobývat jen do svého čtvrtečního závodu, pak se přestěhuje do areálu pro rychlostní disciplíny v Čongsonu, kde ji v sobotu čeká super-G. A právě tam bude už od úterka trénovat.

Ester Ledecká na ZOH:

Čtvrtek 15. února: obří slalom (lyže)

Sobota 17. února: Super-G (lyže)

Čtvrtek 22. února: kvalifikace paralelní obří slalom (snowboarding)

Sobota 24. února: finále paralelního obřího slalomu (snowboarding)

„Měli jsme naplánované, že dneškem skončí obřák a budeme se soustředit na super-G, dodržíme to,“ říká Bank. „Máme šest párů lyží, chtěli jsme vybrat ty nejrychlejší. Máme domluvené s Atomicem, že nám je otestují bez nás v den, kdy pojedeme obřák.“

Případné další překládání závodů může přinést různé varianty, Bank ale nepočítá, že by v jakémkoli případě Ledecká startovala ve svém oblíbeném sjezdu.

„Museli bychom jet tři sjezdařské tréninky, to nedáme. Nechci ohrožovat snowboard nějakým tlakem na lyže,“ vysvětluje Bank. „Další změny by naopak mohly ohrozit její účast v super-G, doufám, že se to nestane.“

Závod v paralelním obřím slalomu na snowboardu, kde může útočit na zlato, začíná Ledecké až příští týden ve čtvrtek, finále se pak jede v sobotu.

3. den na ZOH: stříbrné slzy, Koukalová u moře a konstrukčně špatné běžky
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud