21. února 2018 • 09:46

Čapek trčel v zácpě, Neumannová komentovala sama: Byl to zážitek!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Pro český sport byla sobota velkým dnem kvůli triumfu Ester Ledecké v lyžařské super-G, běžkařská legenda a televizní expertka Kateřina Neumannová si ho ale bude pamatovat i kvůli osobnímu zážitku. Její kolega Pavel Čapek se kvůli dopravnímu peklu nedostat včas na ženské štafety a Neumannová musela přes dvacet minut komentovat přenos sama.



Všechno začalo euforií. Neumannová v sobotu kolem poledne ze svého apartmánu v novinářské vesnici v přímořském Kangnungu sledovala ženské super-G a radovala se ze šokujícího triumfu Ester Ledecké .

„Já jsem si to velmi užila. Seděla jsem sama na apartmánu v novinářské vesnici. My tam máme olympijské kanály bez komentáře, je to divné, takové němé. Říká si: Podívám se a pojedu na pojedu na běžkařský stadion,“ vyprávěla Neumannová. „Užila jsem si to velmi i bez komentáře. Seděla jsem sama, ale výborný. Napsala jsem hned Ester, napsala jsem ministryni obrany, kterou jsem asi vzbudila.“

Neumannová Ledeckou sledovala celou sezonu a už jednou si podobný zážitek vychutnala. Bylo to začátkem prosince, kdy ze své šumavské chalupy sledovala noční sjezd z kanadského Lake Louise. Ledecká tehdy zazářila sedmým místem.

Kateřina Neumannová a Miroslava Topinková-Knapková představují čepici Raškovku
Kateřina Neumannová a Miroslava Topinková-Knapková představují čepici Raškovku

„Já jsem přijela na Šumavu v noci, na Eurosportu jsem to viděla živě a hrozně na mě zapůsobilo už to její sedmé místo. Při vší úctě ke snowboardu je pro alpské lyžování víc. Tohle mě rozbrečelo,“ líčí Neumannová. „Že bych šetřila hlasivky? To ne. Akorát jsem říkala: Jeď! Jeď! Já si to spíš užívám vnitřně.“

Další silný zážitek na ni ale čekal odpoledne při závodě ženských štafet v běžeckém lyžování. Neumannová tvoří na olympiádě dvojici s komentátorem Pavlem Čapkem v pozici spolukomentátorky, od které se čekají expertské postřehy. Čapek ale ve zběsilé zácpě, kterou v sobotu způsobily oslavy lunárního nového roku, start nestihl.

„Teď už se tomu směju. Pro mě to byl zážitek. Budu na něj ráda vzpomínat. Už ty chvilky předtím, než to začalo a bylo jasné, že tam budu docela dlouho sama, jsem musela sama se sebou bojovat obdobně jako kdysi dávno před závody,“ líčila Neumannová. „Pocity byly velmi podobné. Vždycky, když jsem závodila, tak ze mě nervozita padla, když jsem si nazula lyže na nohy. Tady jsem si na nohy nic nenazula.“

Televizní produkce situace intenzivně řešila, ale bylo jasné, že Neumannová bude muset začít přenos sama. Olympijská doprava v sobotu naprosto zkolabovala. Rodiče i celý tým Ester Ledecké například kvůli zácpě přijeli pozdě na medailové vyhlášení zlaté lyžařky.

„Ve chvíli, kdy mi Charlie (režisér Karadožos – pozn. red.) z Prahy řekl, komentuj, tak ty první dvě minuty jsem sama slyšela svůj rozklepaný hlas,“ popisovala Neumannová. „Ve chvíli, kdy se rozběhl závod, tak bych to už asi nějak dala, ale těsně před začátkem a první dvě minuty byly z mého pohledu fakt špatný, nepříjemný. Jsem ráda, že to bylo takhle výjimečně.“

Čapek nakonec dorazil na místo po dvacáté minutě přenosu a závod spolu s Neumannovou dokončil. Ta se po úspěšné premiéře na specializovanou komentátorskou kariéru nechystá.

„Ne, nikdy jsem to neměla v plánu, ani tohle na tom nic nezměnilo. Já se cítím vcelku komfortně v pozici toho, který doplňuje standardní komentáře a statistiky. Už ne, doufám, že se to nebude opakovat,“ usmívá se Neumannová.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud