12. února 2018 • 15:10

Krčmář: Slzavý rozhovor? Šlo to ven. Propad ve stíhačce? Nezvládl jsem to

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Ne každý závod se povede. Biatlonista Michal Krčmář se o tom přesvědčil v pondělní stíhačce, kde z druhého místa po sprintu spadl se sedmi ránami mimo na třicátou příčku. O to víc si ale cení stříbrné neděle, po níž dojal národ emotivním televizním rozhovorem.



Byl to památný moment a Michal Krčmář bude mít napořád vzpomínku na své první dojmy, kdy zjistil, že je olympijský medailista.

„Pár reakcí jsem z Česka měl, že to bylo pěkný,“ usmíval se Krčmář dnes při vzpomínce na interwiew, kdy ho přemohly slzy. „Nevím, jak to komentovat. Šlo to ze mě ven, je to spontánní. To nejde napodobit, to jsem byl já.“

Po sprintu Krčmář přemýšlel, že možná až na startu stíhačky mu dojde, jak blízko měl zlato. Když ale dnes startoval necelých pět sekund za Němcem Peifferem, měl úplně jiné myšlenky.

„Nevzpomněl jsem si. Byl jsem soustředěný na svůj výkon. Šel jsem do závodu znovu s čistou hlavou,“ řekl Krčmár.

Ani tak ale nezbránil nepovedené první položce vleže, která z nadějného závodu udělala opravdovou stíhačku. Krčmář se dvakrát netrefil, propadl se na dvaadvacáté míst. Sérii všech ran, tzv. grupeto, nastřílel dál od středu.

„Stávalo se mi to tady na tréninku. Nastřelil jsem, přijel na první položku a najednou jsem měl to grupeto někde jinde. Vyloženě moje chyby. Nebylo to o podmínkách. Měl jsem na to, abych zvládnul střílet ležky čistě,“ líčil Krčmář.

Po stříbrném úspěchu ve sprintu si dával za úkol nepropadat euforii z další velké šance. Chvíli po začátku závodu ale bylo všechno jinak.

„Od rána jsem se snažil tyhle myšlenky vytlačit a připravit se na dnešek. Bohužel se mi ten závod nepovedl. Je to to, co jsem nechtěl, aby se po včerejšku stalo,“ posteskl si Krčmář. „Bohužel ta první ležka byla nezvládnutá. Nemyslím si, že by tam hrála roli nějaký dojem ze včerejška. Chtěl jsme přijít na start připravený a myslím, že jsem připravený byl. Že jsem to pak nezvládl, je druhá věc.“

Pro své stříbro si na Olympic Plaza dojde paradoxně až zítra, kdy má po dvou dnech zase volný den.

„I když tohle nebyl super závod, tak si předávání užiju a pocity ve mně jsou. Včerejšek se vryl do paměti spoustu lidem,“ usmíval se Krčmář.

Olympijský profil Michala Krčmáře »

Krčmář přišel na rozhovor.
Krčmář přišel na rozhovor.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud