15. ledna 2018 • 12:29

Sport tipuje českou nominaci na ZOH: útok rozsvítí Gulaš i Růžička

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Den D je tu! V pondělí v 16:00 zveřejní Josef Jandač nominaci na ZOHDen D je tu! V pondělí v 16:00 zveřejní Josef Jandač nominaci na ZOHFOTO: Jaroslav Legner / Sport

    Na velké divadlo to nevypadá. Podobný případ, jaký vznikl u absentéra Hudlera na předchozích dvou nominačních tiskovkách, se neočekává. Přesto může odtajnění  české hokejové nominace pro zimní olympijské hry v Pchjončchangu vyvolat odezvu a diskusi. V pražském hotelu Clarion dnes od 16 hodin zazní konečný seznam. Jaké složení týmu by doporučil deník Sport?

  • Brankáři

    Pavel Francouz (Čeljabinsk)

    Dominik Furch (Omsk)

    Patrik Bartošák (Vítkovice)

    Brankář Dominik Furch potvrdil na Channel One Cupu konstantní formu, o olympijské hry ho připraví jen zraněníFoto Michal Beránek (Sport)

    O dvojici z KHL F+F se napsalo a řeklo už asi tisíc vět, proč musí jet. Stručně? Jsou nejlepší. Podle momentální formy se pak rozhodne, kdo z nich bude dělat jedničku. Za nimi by si místo nejvíc zasloužil vítkovický vousáč, který chytá stabilně v extralize, navíc bez brblání objíždí reprezentační kempy a vrací se z nich taky po jejich startu rychle domů bez čárky na turnaji.

    Liberec - Vítkovice: Vynikající zákrok hostujícího brankáře! Bartošák znovu předvádí skvělý výkon
    Video se připravuje ...

  • Obrana č. 1

    Jakub Nakládal (Jaroslavl)

    Ladislav Šmíd (Liberec)

    Reprezentační debutant Andrej Nestrašil gratuluje k první brance utkání střelci Jakubu NakládaloviFoto ČTK

    Nakládal je jasná volba, jednička mezi beky. Vypadá, že je dál než ve své parádní sezoně, kterou končil na mistrovství světa 2015 v Praze, kdy pak podepsal smlouvu v Calgary. Je agresivní, má dobrou střelu, nechybuje. U Šmída je otázkou zdravotní stav, ale když dorazil na turnaj do Finska, byl v defenzivní práci hodně přesný a šeredně bolelo, když se k němu někdo v jiném dresu přiblížil.

  • Obrana č. 2

    Michal Jordán (Chabarovsk)

    Vojtěch Mozík (Podolsk)

    Vojtěch Mozík prožívá v KHL výbornou sezonu, v olympijské nominaci by neměl chybětFoto Reuters

    Jordán umí pro národní tým dýchat, důkazem bylo, jak se snažil dělat všechno pro to, aby na konci minulé sezony stihl po zranění mistrovství světa. Neklaplo to, ale ten zápal, kdy to do poslední chvíle nebalil a makal na sobě, imponoval. Takové hráče v reprezentaci potřebujete. Navíc se hodně těžko obchází. Mozík je zadák se zajímavým ofenzivním potenciálem. Hřích ho nevzít.

  • Obrana č. 3

    Zbyněk Michálek (Sparta)

    Ondřej Němec (Kometa)

    Zkušený obránce Zbyněk Michálek by mohl české reprezentaci pomoct především při defenzivní práciFoto Michal Beránek (Sport)

    Pořád to umí. Když je potřeba, Michálek vylehá každou střelu, i v pětatřiceti letech se umí položit puku do dráhy letu. Navíc ve Spartě ukazuje jeden příjemný bonus, pokud se po něm vyloženě nechce, aby jen odpaloval puky, zvládá i složitější úkoly. Zkušený parťák z Komety zase patří k nejelegantnějším obráncům současného českého hokeje. Když je fit, jeho smysl pro nahrávku v pravý čas vždy využijete.

    Zlín - Sparta: Michálek svou druhou trefou vrátil Spartě vedení, 2:3
    Video se připravuje ...

  • Obrana č. 4

    Tomáš Kundrátek (Novgorod)

    Adam Polášek (Soči)

    Adam Polášek si vydobil mezi Švédy solidní respektFoto Michal Beránek (Sport)

    Asi největší dilema vzadu. Vzít Ondřeje Vitáska, který má v sobě přirozenou agresivitu vystřelit někoho z bruslí někam na ochoz, nebo dva hráče, kteří mají jiné přednosti, tedy Kundrátek rychlost a Polášek může klidně nastoupit na přesilovce? Rozhodli jsme se pro poslední dva zadáky. Hlavní důvod je, že přinesou něco jiného než ostatní kolegové vzadu, navíc nabídnou zajímavé alternativy, kdyby bylo potřeba sestavou míchat.

  • Útok č. 1

    Martin Erat (Kometa)

    Roman Červenka (Fribourg)

    Martin Růžička (Třinec)

    Martin Erat mohl být s výkonem českého týmu spokojenFoto Michal Beránek (Sport)

    Ani jeden reprezentační zápas v sezoně Červenka neabsolvoval, byl vždycky marod. Ale teď je fit a ve švýcarské lize hraje, patří k nejlepším hráčům soutěže, jasná volba. To samé Erat, jako kapitán se osvědčil na Channel One Cupu, pořeší kabinu, uklidní ostatní, navíc má pořád vysokou výkonnost. A Růžička? Ano. Potřebujete co nejvíc hráčů, kteří vám dají naději, že rozhodnou čtvrtfinále.

    Třinec - Mladá Boleslav: Růžička bekhendem poslal puk mezi betony Maxwella, 4:1
    Video se připravuje ...

  • Útok č. 2

    Dominik Kubalík (Ambri-Piotta)

    Jan Kovář (Magnitogorsk)

    Milan Gulaš (Plzeň)

    Extraligový střelec Dominik Kubalík v reprezentačním dresuFoto Pavel Mazáč / Sport

    Jednu točenou Plzeň! Když si tenhle materiál, který postupně prošel týmem Martina Straky, srovnáte pěkně vedle sebe, máte tam střelce (Kubalík), studnu s nápady (Kovář), drzého hráče, který rozpálí soupeře hitem, nahrávkou i gólem (Gulaš). Spolu by jim to mohlo excelentně šlapat, navíc máte další útok, který je minimálně stejně nebezpečný jako ten první.

    Plzeň - Vítkovice: Krásná akce v podání Gulaše a Kratěny přinesla čtvrtý gól domácího celku, 4:1
    Video se připravuje ...

  • Útok č. 3

    Lukáš Radil (Spartak Moskva)

    Robin Hanzl (Nižněkamsk)

    Jiří Sekáč (Kazaň)

    Lukáš Radil v posledních letech patří mezi útočné opory české reprezentaceFoto Reuters

    Velký otazník visí nad tím, v jakém stavu se nachází tělo Robina Hanzla. Pro národní tým by byla jeho absence hodně bolavá, střední útočníci moc nejsou, navíc on je centrem nejvyšší kvality, který splní každou úlohu. A mistrovsky zvládá nájezdy. U Radila se Sekáčem se není o čem bavit, oni jsou dvě nejlepší křídla, jaká český hokej v KHL má. První umí soupeře zblbnout elegancí, druhý tahem na bránu.

  • Útok č. 4

    Michal Birner (Fribourg)

    Michal Vondrka (Chomutov

    Michal Řepík (Slovan Bratislava)

    Tréninková mlýnice před brankou Patrika Bartošáka, v útočných rolích Michalové Řepík a BirnerFoto Michal Beránek (Sport)

    Zvolili bychom možná drzou cestu, ale na olympiádu bychom nebrali tolik vyloženě defenzivních typů. Volili bychom sebevědomé mužstvo, kde každá řada umí rozhodnout zápas. Tahle by měla skvělý pohyb i rychlou kombinaci. Vondrka je pořád hráč, který zmákne zápasy na mezinárodní scéně na vysoké úrovni, navíc pozitivní lídr do kabiny se vždycky hodí. Dvojčata na křídlech slibují jízdu a střelbu.

    Chomutov - Zlín: Nádherné gesto Vondrky, které zaujalo v zámoří! Před prázdnou bránou přenechal puk spoluhráči
    Video se připravuje ...

  • Útok č. 5

    Jakub Klepiš (Mladá Boleslav)

    Martin Nečas (Kometa)

    Střelec rozhodujícího nájezdu Martin NečasFoto Sanny Muharem

    Vzpomínáte na první reprezentační akci? Národní tým hrál na Karjala Cupu hodně bídně a Klepiš byl jeho nejlepší hráč. Hodí se, zvládne přesilovku, oslabení, centra, křídlo. Na takovém turnaji mají podobní hráči velkou cenu. A mladík Nečas? Jen ať vyrazí na zkušenou. Nechali bychom ho zahrát jednou ve skupině, ať někdo ze starších odfrkne. Jemu by tahle zkušenost pomohla. Navíc má kvalitu, aby nezapadl.

    Mladá Boleslav - Liberec: První gól zápasu vstřelil Jakub Klepiš, 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud