7. února 2018 • 17:45

Slováci z extraligy odletěli na ZOH s prezidentem. Do pokojů je rozdělil kouč

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podobně jako čeští hokejisté, cestovali i zástupci slovenské reprezentace na ZOH do Koreje ve dvou partách. V úterý měl trenér Craig Ramsay na palubě osmnáct hráčů. Zbylých sedm borců, kteří ještě v úterý hráli českou Tipsport extraligu, vyráží do Koreje dnes s generálním manažerem Miroslavem Šatanem vládním speciálem. I s prezidentem Andrejem Kiskou.



S hlavou státu odlétají hokejisté z české extraligy: hradečtí Rybár, Graňák a Cingel, třinecký Marcinko, chomutovský Valach, plzeňský Čerešňák a liberecký Bakoš.

Po příletu čeká na slovenské hokejisty překvapení. Složení dvojic na pokojích totiž striktně vybral trenér Ramsay společně s manažerem Šatanem. Žádné interní dohody a předchozí domluvy mezi parťáky. „Rozhodli jsme se tak s trenéry záměrně,“ vysvětloval Šatan pro agenturu TASR.

Olympijská vesnice? Na pokoji je nás pět, z toho čtyři chrápou, směje se Jandač
Video se připravuje ...

„Zažil jsem to v NHL, tam trenéři rozhodovali nejen o tom, kdo s kým bude na pokoji, ale i o tom, kdo bude vedle koho sedět v kabině. Dali jsme dohromady dvojice a hráče, kteří se možná znají méně, ale věříme, že to přispěje k tomu, aby se z této party stal co nejdříve soudržný tým.“

Šatan věří, že do týmu na poslední chvíli nezasáhne marodka. Na pondělním srazu v Bratislavě nebyl úplně fit vítkovický obránce Baranka, kterého trápila chřipka. „Ivan už je na tom lépe, už nekašle a trénink vynechal jen proto, aby neplýtval energií při zátěži,“ upřesnil pro TASR lékař týmu Ján Grauzel.

Aklimatizace? Poslední dny jsem raději chodil dřív spát, prozrazuje kapitán týmu Erat
Video se připravuje ...

První zápas hrají Slováci 14. února s Ruskem. „To je dobré, aspoň každý hned uvidí, kde je světový hokej. Bude to pro nás dobrý začátek,“ věřil útočník Marcel Haščák. Týden na aklimatizaci by měl stačit. Během ní by chtěli hokejisté stihnout i jiné sporty.

„Už v Soči jsem se byl podívat na biatlon a Nasťu Kuzminovou bych chtěl vidět znovu i tentokrát,“ plánoval Tomáš Starosta. „A když to půjde, tak bych rád viděl i lyžování s Veronikou Velez-Zuzulovou a Petrou Vlhovou. Zvědavý jsem ale i na Mikaelu Shiffrinovou či Lindsay Vonnovou, to jsou velké hvězdy a já rád sleduji lyžování i v televizi.“

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud