21. února 2018 • 11:40

Rulík: Máme velkou šanci na medaili, Francouz by mohl chytat v NHL

Autor: iSport.cz, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáře Pavla Francouze velmi dobře zná. Současný kouč pražské Sparty Radim Rulík vedl českou jedničku v době svého působení v Litvínově, se kterým získal v roce 2015 titul. Parádní výkon sedmadvacetiletého gólmana ve čtvrtfinále olympijského turnaje proti Spojeným státům (3:2sn) včetně vychytaných nájezdů ho tudíž nepřekvapil. "Už když chytal v Litvínově jsme tušili, že z něj roste vynikající brankář pro národní tým," říká zkušený trenér v hodnocení zápasu pro iSport TV.



Srovnávat výkony současného brankáře Čeljabinsku Pavla Francouze s výkony Dominika Haška na olympiádě v Naganu se mu však nechce. "Haška jsem nezažil, srovnávat je nemůžu. Pavel Francouz sice teď chytá KHL, ale určitě má šanci i na NHL," věří Rulík.

Jak velký přínos bývalá opora Litvínova pro národní tým má, potvrzují i další slova dvaapadesátiletého trenéra. "Když takového brankáře máte v týmu, hráči se uklidní, vědí, že když udělají chybu, mají za zády oporu. Pokud se vám gólman dostane do takové formy, je velká šance na úspěch."

Rulík slavil s Francouzem titul, teď mu předpovídá budoucnost. Má na to hrát NHL, říká
Video se připravuje ...

Radim Rulík však vidí v týmu Josefa Jandače i další osobnosti. "Máme další dvě obrovské individuality. Je to Jan Kovář a Martin Erat. Jeden je zástupce kapitána, druhý kapitán a oba jsou obrovskou silou v kabině. Mužstvo se o ně může opřít, protože oni jsou schopni strhnout ostatní," pokračuje Rulík.

Sparťanský trenér však věří  i dalším hráčům. "Někteří další naši hokejisté jsou podceňovaní, ale jsou kvalitní. Když tady chybí hráči z NHL, máme velkou šanci na medaili. Těžko říct, z jakého kovu, ale ta možnost je daleko větší."

A jak se Rulík dívá na semifinálového soupeře českého týmu Rusko? "Rusové začali blbě, když prohráli se Slováky. Mají však ty největší ambice. Ne že by byl zápas s nimi předčasné finále, ale bude to veliký boj. Oni mají skvělé individuality, bude to pro nás výzva," uzavírá Rulík.

Góly

Domácí: 15:12. J. Kolář, 28:14. Kundrátek, . Koukal

Hosté: 06:20. Donato, 30:23. Slater

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, J. Kolář, Vitásek, Kundrátek, O. Němec – M. Erat (C), Jan Kovář (A), D. Kubalík – Martin Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – T. Zohorna.

Hosté: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch (A), Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta (C) – Little, Roe, O'Neill – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Öhlund (SWE) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud