21. února 2018 • 08:26

Skvělý Francouz zničil USA při nájezdech: Hrdina nejsem, byli tam jiní

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Jedna, dva, tři, čtyři, pět. Všichni střelci Spojených států svítí červeně. Pavel Francouz to zvládl, při nájezdech je vynuloval! Stačila jenom jedna proměněná penalta Petra Koukala a Česko zlomilo čtvrtfinálové prokletí, vyhrálo 3:2. Brankář byl v tu chvíli hrdina číslo jedna, na kterého všichni naskákali. „Já a hrdina? Vůbec. Byli tam jiní. Bereme to jako úspěch celého týmu,“ odmítal gólman chválu. V pátečním semifinále se čeští hokejisté (od 8:40 či 13:10) utkají s Ruskem, které porazilo Norsko jasně 6:1. Další čtvrtfinálové zápasy můžete sledovat ONLINE na iSport.cz! PROGRAM PLAY OFF ZDE>>>Hrajte Fantasy hokej na ZOH zde >>



Než začaly nájezdy, honily se Francouzovi hlavou různé myšlenky. Třeba ho napadlo to, jak zná z televize příběh slavné party z Nagana, kudy šla nahoru k medailím.

„Přemýšlel jsem nad tím, než to začalo. Říkal jsem si, že přesně na tohle jsme si hráli jako malí kluci za barákem a dělali nájezdy. Přišlo mi to neuvěřitelné. Teď je to super pocit. Jsem šťastný za vítězství. Samozřejmě, že to bylo i o štěstí, všechno mohlo být klidně úplně jinak,“ spustil.

Před každým nájezdem mrkl, jestli má proti sobě leváka, nebo praváka: „Věděl jsem, kdo je kdo. Ze zápasu si člověk hráče zapamatuje, ale jejich pohyby jsem neznal. Proti některým hraju v KHL, ale nevěděl jsem jejich videa ani nájezdy. Snažil jsem se vždy vyjet a čekal jsem, že budou více střílet.“

Nejdřív se ho pokusili vymíchat Chris Bourque a Ryan Donato. „První dva šli do kličky, překvapilo mě to. S vypětím všech sil, kdy jsem si natáhnul snad všechny třísla a svaly, zůstal puk před brankou,“ usmíval se zpocený v mixzóně.

Mimochodem, Bourque, to je syn Raye Bourqa, slavného kanadského obránce, který jel svoji velkou penaltu i v rozstřelu proti Česku v Naganu. A nedal. Junior na rodinnou tradici navázal. „To jsou krásné a úsměvné shody náhod. Je sranda, jak ten čas letí. Hraje se proti další generaci hokejistů, jsou tu děti od hráčů z Nagana. Myslím, že to je moc pěkné,“ užil si slastný pocit Francouz.

Při svém studování soupeřů si všiml, jak pár protihráčů zkouší stejný recept. „Někteří stříleli na vyrážečkovou stranu protože tak v zápase dali dva góly. Možná s tím kalkulovali, mě to před nájezdy napadlo, že se budou snažit jít sem. Snažil jsem se to tam ucpat,“ vysvětloval.

Česko jede dál, v pátek ho čeká semifinále proti vítězi duelu Rusko – Norsko. „Jsem rád, že jdeme dál v turnaji a nemusíme balit věci a jet domů,“ upřímně přiznal.

Ještě bude mít práci. O víkendu na něj čekají dva zápasy.

Rulík slavil s Francouzem titul, teď mu předpovídá budoucnost. Má na to hrát NHL, říká
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:12. J. Kolář, 28:14. Kundrátek, . Koukal

Hosté: 06:20. Donato, 30:23. Slater

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, J. Kolář, Vitásek, Kundrátek, O. Němec – M. Erat (C), Jan Kovář (A), D. Kubalík – Martin Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – T. Zohorna.

Hosté: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch (A), Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta (C) – Little, Roe, O'Neill – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Öhlund (SWE) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud