23. února 2018 • 15:34

Kanada - Německo 3:4. Favorit selhal, bude hrát s Českem o bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí hokejisté porazili v semifinále olympijských her v Pchjongčchangu překvapivě Kanadu 4:3 a v neděli od 5:10 SEČ budou bojovat o zlato s ruským týmem. Už postupem do finále dosáhli svěřenci trenéra Marca Sturma historického úspěchu. Kanaďané nenavážou na triumf z minulých dvou vystoupení pod pěti kruhy a čeká je v sobotu od 13:10 SEČ souboj o 3. místo s Českou republikou.



Němci vedli ve 33. minutě už 4:1 a Kanada pak marně finišovala. Němci překonali své největší olympijské úspěchy z let 1932 z Lake Placid a 1976 z Innsbrucku, kde dosáhli na bronz. Na světových šampionátech jsou jejich největšími počiny dvě stříbra z let 1930 a 1953.

Do první šance se po zaváhání německé defenzivy dostal ve čtvrté minutě Roy, jehož blafák do bekhendu ale Aus den Birken kryl. Němci, kteří v úterý vyřadili v kvalifikaci play off Švýcarsko (2:1 v prodloužení) a ve středu ve čtvrtfinále Švédsko (4:3 v prodloužení) se pak ubránili v oslabení za špatné střídání a v polovině úvodního dějství prověřil Poulina tvrdou ránou Hördler.

Kanaďané se dostali z vlastní přesilovky po Schützově faulu do oslabení, když po Veyově nedovoleném zákroku dvakrát za sebou pokazili vhazování. Němcům se tak vzápětí naskytla výhoda pěti proti třem, kterou využil střelou z levého kruhu Macek.

Němci ještě v úvodním dějství odolali při Hagerově trestu a ve 24. minutě zvýšili. Hager od pravého mantinelu ideálně uvolnil Plachtu, který se trefil z levého kruhu nad Poulinovu vyrážečku. Další možnost měl Goc.

Zatímco Kanaďané ztroskotávali na německé obraně či spolehlivém Aus den Birkenovi, Němci ve 27. minutě znovu udeřili. Goc v přečíslení přihrál před branku volnému Mauerovi, který efektně hokejkou mezi nohama překonal Poulina.

Za 88 vteřin sice Kanada při Seidenbergově vyloučení snížila díky trefě Brulého z levého kruhu, ale v dalším oslabení se Němci ubránili a při O'Dellově pobytu na trestné lavici opět slavili tříbrankový náskok. Plachtovu ránu od modré čáry tečoval ve 33. minutě za Poulina Hager.

Vzápětí fauloval zákrokem na hlavu Brulé Wolfa a šel pykat na pět minut a do konce utkání. V oslabení sice zahrozil Lappierre, ale šance přibývaly na straně Němců. Po Macekově ráně pomohla Kanadě pravá tyč. Ještě stále v početní výhodě ztroskotal Reimer na vyrážečce kanadského gólmana a těsně před pauzou trefil Seidenberg horní tyč.

Ve 43. minutě po přečíslení dvou na jednoho snížil po Thomasově přihrávce blafákem do bekhendu Robinson. Za 39 sekund fauloval Kahuna Goloubef, ale rodák z Česka v německém dresu nařízené trestné střílení neproměnil.

V polovině třetí třetiny snížil při Plachtově trestu Roy, jehož přihrávka před branku se odrazila za Aus den Birkena od Kruppovy brusle. Bojující Němci ale těsný náskok ubránili při Hördlerově vyloučení i v závěrečné power play.

Kanada - Německo 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Brulé (Ch. Lee, Noreau), 43. Robinson (Thomas, Ch. Lee), 50. D. Roy (Ch. Lee, Noreau) - 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (M. Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz). Rozhodčí: Kubuš (SR), Mayer - McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 5:8, navíc Brulé (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 4057.

Sestavy:

Kanada: Poulin - Robinson, Ch. Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery - Brulé, D. Roy, R. Bourque - Thomas, Kelly, Raymond - Vey, Ebbett, Wolski - Lapierre, O'Dell, Klinkhammer - Kozun. Trenér: Willie Desjardins.

Německo: Aus den Birken - Boyle, Ehrhoff, M. Müller, Y. Seidenberg, J. Müller, Hördler, B. Krupp - Reimer, Hager, Ehliz - Kink, M. Goc, Plachta - Wolf, Kahun, Macek - Mauer, Fauser, Schütz - Noebels. Trenér: Marco Sturm.

Góly

Domácí: 28:17. Brulé, 42:42. M. Robinson, 49:42. Roy

Hosté: 14:43. Macek, 23:21. Plachta, 26:49. Mauer, 32:31. Hager

Sestavy

Domácí: Poulin (Peters) – M. Robinson, Lee (A), Noreau, Ch. Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brulé, Roy (A), R. Bourque – Thomas, Kelly (C), Raymond – Ebbett, Vey, Wolski – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun.

Hosté: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Ehrhoff (A), M. Müller, Y. Seidenberg, J. Müller, Hördler, Krupp – Reimer, Hager (A), Ehliz – Plachta, Goc (C), Kink – Macek, Kahun, Wolf – Mauer, Fauser, Schütz – Noebels.

Rozhodčí

Jozef Kubuš (SVK), Timothy Mayer (USA) – Fraser McIntyre (USA), Alexander Otmakhov (RUS)

Stadion

Kangnung Hockey Centre

Návštěva

4057 diváků

Už je to jasné, Německo má medaili
Už je to jasné, Německo má medaili

Milan Antoš a Jiří Lípa hodnotí prohru s Ruskem: Zlomem byly nevyužité přesilovky
Video se připravuje ...


Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud