1. března 2018 • 11:28

NHL a olympiáda? Bettman překvapil: Ať jde hokej na letní Hry

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to pár dní co skončila olympiáda v Pchjongčchangu a s ním i hokejový turnaj, který bez účasti hráčů NHL ovládlo Rusko. Ačkoliv není úplně vhodné shazovat nebo snižovat kvalitu hokejových zápasů, se jmény jako Connor McDavid, Erik Karlsson, Patrik Laine či Jakub Voráček by všechno přece jen vypadalo trochu jinak. Co bude následovat za čtyři roky turnaj na Hrách v Pekingu? Šéf NHL Gary Bettman očekává, že ani tam se ovečky z jeho ligy neobjeví. Přišel i s radikálním nápadem.



Olympijský turnaj celý běh NHL narušuje, to je stanovisko, kvůli kterému se nejlepší liga světa pro nedávno skončené ZOH nezastavila. Kluby přichází o příjmy, hráčům hrozí zranění... Přesně proto jste tak mohli v brzkých ranních hodinách v polovině února sledovat bitvy hokejistů v národních dresech a přepínat na souběžně hrané zápasy v Severní Americe.

Ještě v průběhu Her vystoupil Gary Bettman na konferenci v Bostonu a obhajoval své rozhodnutí, které nebylo populární - jak mezi fanoušky, tak mezi hráči. Ostře ho kritizoval například Alexandr Ovečkin, který si na Bettmanovu adresu nedávno neodpustil i několik sarkastických poznámek. A tak šéf soutěže konal a přišel s návrhem, který už prý dokonce předložil MOV.

„Byli bychom rádi, kdyby se hokejový turnaj přesunul na letní olympijské hry a myslím, že by to uvítali i sami hráči," překvapil Bettman, který NHL šéfuje už od roku 1993.

Do Bettmanových zákazů si nedávno rýpl také šéf televizní stanice NBC Mark Lazarus, který pozoroval sníženou sledovanost hokejových zápasů v Pchjongčchangu. Nepřijde mu, že by takový turnaj, jako byl tento olympijský, byl pro některou ze stran výhodný.

Bettman samozřejmě měl v záloze odpověď. Rýpalům připomněl rok starou konverzaci s šéfem NBA Adamem Silverem, který jeho rozhodnutí plně chápal. „Když jsem se ho ptal, jestli on by svoji soutěž kvůli olympiádě zastavil, řekl mi, že v žádném případě," vzkázal v rozhovoru pro USA Today.

I dál proto Bettman tvrdí, že pro Peking se nebude nic měnit a hráči se tak dál budou soustředit na NHL a boje o play off, které v těchto týdnech vrcholí. „Tohle je přece krásná doba. Zmizet na tři týdny z povrchu Země, to rozhodně NHL nijak nepomáhá," uzavřel.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud