19. února 2018 • 04:18

Mansourová s Češkou s krátkým tancem nezazářili. Do finále nepostoupili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cortney Mansourová a Michal Češka jako jediní z českých krasobruslařů na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepostoupili do finálové části soutěže. V krátkém tanci za sebou nechali jen jeden pár a obsadili 23. příčku. K účasti ve dvacítce pro volné tance potřebovali porazit čtyři páry. Po první části soutěže vedou Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir.



Mansourová a Češka při olympijské premiéře známkou 53,53 bodu zaostali téměř o bod a půl za nejlepším krátkým tancem sezony, který předvedli při zářijové olympijské kvalifikaci v Oberstdorfu. Od postupu je dělilo téměř šest bodů. Museli by si vylepšit osobní rekord, aby na něj měli naději. Za ním ale zůstali o více než pět bodů.

Na rozdíl od lednového evropského šampionátu tentokrát neudělala kanadská rodačka Mansourová hrubou chybu v twizzlech a upravili zvedačku, kterou na ME rozhodčí posoudili jako nepovolenou. Výkon z kontinentálního šampionátu překonali o více než deset bodů.

Za postupujícími páry o něco zaostali v technice, ale výraznější manko nabrali ve druhé sadě známek. Mohlo se na tom podepsat, že si vylosovali jedničku a olympijskou soutěž tanečních párů zahajovali. "Ať chceme nebo ne, v dalších skupinách už rozhodčí budou tahat jiné známky, a jet úplně první, nevědí ještě, jaké známky nasadit. Určitě tu nejsme favoriti, ale ta druhá známka mohla být o pár bodů vyšší," řekl Češka.

Také jeho partnerku hodnocení od rozhodčích nepotěšilo. "Jsem spokojená s tím, jak jsme zajeli, tak přemýšlím, proč ta druhá známka byla tak nízká. Jako sportovci jsme udělali všechno, co šlo, to už moc neovlivníme," dodala.

V očekávaném souboji kanadské zkušenosti s francouzským mládím mají zatím navrch olympijští šampioni z Vancouveru a stříbrní ze Soči Virtueová a Moir. V krátkém tanci posunuli vlastní světový rekord o 99 setin na 83,67 bodu a do úterních volných tanců půjdou s náskokem 1,74 bodu před Gabriellou Papadakisovou a Guillaumem Cizeronem.

Dvojnásobní mistři světa a vítězové prosincového finále Grand Prix z Francie ztratili především kvůli tomu, že jedna z jejich krokových sekvencí nebyla na nejvyšší úrovni obtížnosti. V této sezoně mají ale zatím silnější volný tanec než Kanaďané. Jejich světový rekord je zhruba o 3,5 bodu lepší než osobní rekord Virtueové s Moirem.

V souboji o bronz se utkají zejména americké páry Madison Hubbellová, Zachary Donohue a Maia a Alex Shibutaniovi, které od sebe dělí jen dvě setiny bodu. Na jejich zaváhání budou čekat páry do sedmého místa, které jsou seřazeny přibližně ve dvou bodech.

Cortney Mansourová a Michal Češka zřejmě na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepostoupí do finálové části soutěže
Cortney Mansourová a Michal Češka zřejmě na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepostoupí do finálové části soutěže

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud