20. února 2018 • 13:50

Radost bronzové Erbanové: Větší a těžší medaili jsem nikdy nezískala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Karolína Erbanová se po dvou dnech dočkala olympijské medaile. Česká reprezentantka dosáhla životního úspěchu již v neděli, slavnostní vyhlášení si však užila až dnes. A radost jí nezkazily ani chlad a zima.



"No mám ji, zatěžuje mi krk. Takže to vím. Je nejkrásnější. Taková trochu zlatá, i trochu oranžová. Bronzová," popisovala největší a nejcennější medaili, kterou v kariéře získala. "Takhle velkou a těžkou ještě nemám," řekla.

Bezprostředně po závodě několikrát zopakovala, že jí stále nedochází, co v Pchjongčchangu dokázala. Ujišťovat se, že nešlo o sen, se musela i později. "Já jsem se dvakrát probudila s tím, že jsem první minuty přemýšlela nad tím, jestli se to stalo, pak mi to vždycky došlo, že ano. A snažila jsem se sžít s tím pocitem, že jsem to dokázala," usmívala se pětadvacetiletá rychlobruslařka.

Erbanová: Větší a těžší medaili jsem nikdy nezískala. Kam si ji schová?
Video se připravuje ...

Několikanásobná juniorská mistryně světa se první olympijské medaile dočkala na svých druhých hrách, letošní úspěch je pro ni motivací i do budoucna. "Tímto závodem jsem udělala strašný krok, technicky i časem. Jela jsem hodně blízko k mému potenciálu, o němž vím, že ho na sprintech mám," řekla Erbanová, kterou dělila jen jedna setina sekundy od druhé Korejky I Sang-hwa.

Vedle domácí hvězdy ji na stupně vítězů doprovodila i vítězná Nao Kadairaová z Japonska. Moc zábavy si však prý na vyhlášení neužily. "Ony holky se mnou moc nemluví. Zdálo se, že je to takový jejich závod, zpětně by bylo dobré, kdybych jim to nabourala a dala tu stříbrnou. Jsou to takové asijské kámošky. Jenom jsem jim řekla, když si pořád povídaly, anglicky: 'Holky, taky na mě nezapomínejte'. A ony: 'Jojo, my víme'. Měly by si to pamatovat do příště," uvedla.

Tahle si Karolína Erbanová užila bronz ze ZOH
Tahle si Karolína Erbanová užila bronz ze ZOH

Erbanová se hned po závodu těšila na pivo a první oslavy. Žádná "divočina" se prý ale nekonala. "Dala jsem si dvě tři piva. Já úplně nejsem moc na slavení, moc mi to neříká. Teď bych jen strašně ráda letěla domů, dělat chvíli běžné věci s rodinou, s nejbližšími," přála si. Po úspěšném závodu změnila plány a odletí nejprve do Čech, až poté se přesune do Nizozemska, kde se bude připravovat na březnové finále Světového poháru.

Čas na velké oslavy přijde zřejmě až v létě, kdy by se ráda ve Vrchlabí setkala i s dalšími úspěšnými rodáky, kteří v Pchjongčchangu získali medaili, Evou Samkovou a Michalem Krčmářem. "Bude to těžké, ale musíme to nějak domluvit. Eva teď míří někam na Světový pohár, Michal vůbec nevím, co má v plánu. Ale až všude roztaje led a sníh, nějak to po sezoně musí dopadnout," plánovala.

Se spolužačkou Samkovou se o radost z úspěchu podělila přímo v Koreji, bronzová snowboardistka osobně sledovala i její závod. "Já do poslední chvíle nevěděla, že na stadionu je. Pak jsem slyšela strašlivý řev a říkám si: 'To snad není možný, kdo to tady tak huláká?' A viděla jsem Evu. Chudák druhý den," dodala Erbanová.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud