29. ledna 2018 • 18:06

Olympijská specialita! Čeští sportovci budou mít v Koreji vlastní pekaře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro české sportovce půjde o zajímavé zpestření. Na olympijských hrách v Koreji najdou reprezentanti každé ráno na stole čerstvě upečený chléb nazvaný Karel. V Českém domě v Pchjongčchangu vyroste pekárna, která bude zásobovat obě olympijské vesnice. Přímo do dějiště Her míří pekař ze Sušice Karel Rendl, který podle vlastních receptur bude sportovcům servírovat lahodné výrobky.



"Jsem chlebem odkojený a deset let, co jezdím po závodech, mi vždycky v cizině hodně chybí. A myslím, že to tak často mají i ostatní sportovci," řekl jeden z autorů myšlenky, vodní slalomář a stříbrný kajakář z londýnské olympiády Vavřinec Hradilek. Jméno Karel dostalo pečivo podle kvásku, který si doma připravuje jeho matka.

U vzniku myšlenky stál i předseda olympijského výboru Jiří Kejval. "Výkon se skládá z obrovského tréninku a zátěže, ale i z detailů. A rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je malinký. Chceme, aby se sportovci cítili na olympiádě jako doma. Od Ria vozíme olympionikům matrace a nyní jsme zjistili, že korejský chleba se konzistencí chlebu nepodobá, proto jsme o tom přemýšleli," vysvětlil Kejval.

Olympijská specialita! Čeští sportovci budou mít v Koreji vlastní pekaře
Video se připravuje ...

Při přebírání olympijské kolekce ochutnal chléb mezi prvními hokejový obránce Jakub Nakládal. "Je výborný, chutný," řekl a doplnil: "Je to výborný nápad. Vždycky, když odněkud přiletíme domů, jdu si pečivo koupit jako první."

Pekárna a tuna mouky cestovaly po moři do Koreje dva a půl měsíce. Pecny budou vznikat v Českém domě pod dohledem pekařů ze Sušice.

"Každý den napečeme přibližně osmdesát bochníků," prozradil Karel Rendl, jemuž budou v Koreji pomáhat další dva pekaři včetně syna. Část produkce bude odebírat i Slovenský dům.

O chléb nebudou ochuzeni ani fanoušci, kteří vyrazí na Olympijský festival do Brna i Ostravy. K ochutnání bude s pomazánkou k dispozici v pěti variantách.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud