7. února 2018 • 22:30

České Kokosy na sněhu? Jo, to jsme my, směje se pilot bobu Dvořák

Autor: iSport.cz, mip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští bobisté nejedou na olympiádu v pozici favoritů na medaile, také proto často poslouchají narážky na film Kokosy na sněhu. Berou je ale s humorem, který je pro obě reprezentační party bobistů charakteristický. Jaká je mezi nimi rivalita a jaký je rozdíl v řízení dvojbobu a čtyřbobu, to popisuje na videu iSport TV pilot Dominik Dvořák.



Před týdnem svá těla vyzdobili tradičním olympijským tetováním, teď už vyrazili do akce. V dějišti zimní olympiády v Koreji jsou i čeští bobisté.

Ambicí je umístit se na začátku druhé desítky s dvojbobem, na jejím konci se čtyřbobem. Do Koreje zamířily dvě party. Všichni poslouchají narážky na kultovní film Kokosy na sněhu, který popisuje příběh exotického jamajského bobu na olympiádě v Calgary 1988.

"České kokosy na sněhu, to jsme prostě my," směje se pilot jedné ze dvou posádek Dominik Dvořák. "Devadesát procent české populace zná bobisty jen z filmu Kokosy na sněhu. To je to, co se lidem v první chvíli vybaví," uvědomuje si.

České Kokosy na sněhu? Jo, to jsme my, směje se pilot bobu Dvořák
Video se připravuje ...

Češi odletěli na olympiádu s vyššími cíly, než tehdejší jamajská posádka. Nicméně s absolutní špičkou se stále úplně nemůžou srovnávat. "Třeba v bobech, oni mají na výběr úplně z jiných sfér materiálu. Ale že bychom na tom byli nějak hodně špatně, to nemůžu říct. Nemůžu si věčně stěžovat."

Do Koreje zamířili dva piloti, oba budou řídit dvojbob i čtyřbob. Je v tom velký rozdíl? "Je to asi jako osobák a autobus. Takhle bych to pro normálního člověka přirovnal, Je to fakt znát," vysvětluje mladší z pilotů Dvořák.

"Když jede dvojka, s posádkou má 390 kilo, čtyřbob má 630. Je to fakt rozdíl. Čtyřka má o maličko větší rychlost, v zatáčkách se to chová trošku jinak," přibližuje.

Běžkyně na lyžích Havlíčková: Nová Neumannová? Pomáhá mi radami
Video se připravuje ...

Zlatí hoši z Nagana opět spolu. Po 20 letech vzpomínali na slavný triumf
Video se připravuje ...

Červenka s Kubalíkem se připojili k týmu. Šance pro český tým se bez hráčů NHL zvedá, shodují se
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud