Ivo Pospíšil
9. února 2018 • 09:26

Samková se těší, jak ponese českou vlajku: Knírek? Na tohle ne!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Dostala tu pravomoc přímo od svých olympijských spolubojovníků a coby jedna ze dvou zlatých medailistek ze Soči to bere jako čest. „Těším se na to,“ přiznala snowboardkrosařka Eva Samková, která dnes při slavnostním ceremoniálu povede českou výpravu jako vlajkonoška. Bude si muset dávat pozor, aby při čekání neprochladla. Nicméně pověstný knírek si na zahájení malovat nebude.



Co se zimní olympiády týče, naváže na lyžařku Šárku Strachovou. A až dnes odpoledne českého času vyrazí se státní vlajkou na plochu plného Olympijského stadionu v Pchjongčchangu, bude si jistě přát, aby zopakovala pro změnu cestu vlajkonoše z letních Her v Riu – zlatého judisty Lukáše Krpálka.

„Zatím jsem na to ještě s vlajkou netrénovala. Nemám ji tu. Zkusím to až těsně před akcí a zeptám se i Martina Doktora co a jak,“ usmála se Eva Samková, která vyhrála v minulých dnech hlasování českých sportovců a dnes je povede v čele s českou vlajkou v ruce na zahajovací ceremoniál zimní olympiády. Vedení české výpravy v Pchjongčchangu nejprve zjišťovalo, kteří sportovci půjdou osobně na zahájení, a tak vykrystalizoval seznam o 43 jménech. Volba pak byla jednoznačná.

„Jsem rád, že českou vlajku ponese olympijská vítězka. V Soči zvítězila i rychlobruslařka Martina Sáblíková, ale ta hned druhý den po zahájení Her závodí, a tak je naprosto pochopitelné, že se ceremoniálu nezúčastní,“ uvedl šéf české mise Martin Doktor.

ONLINE ze zahajovacího ceremoniálu sledujte ZDE>>>

Naopak Samkovou čeká den D, snowboardkrosové závody, až v pátek 16. února. „Těším se na to. Je to pro mě každopádně čest a asi budu nervózní,“ netajila se. Stejně jako její předchůdkyni Šárku Strachovou i ji doprovází silný příběh. Zatímco Strachová se vrátila po operaci nezhoubného nádoru hypofýzy, Samková před pár týdny přišla kvůli rakovině o tatínka. Možná i proto žádné rozpustilé překvapení na zahájení nechystá. „Třeba že bych si namalovala knírek? To ne. To nejde,“ doplnila.

Stejně jako ostatní sportovci si bude muset dát pozor, aby při čekání na velkou akci neprochladla. Byť by teploty během ceremoniálu ve večerních hodinách v Pchjongčchangu tentokrát neměly jít pod minus deset, na hranici nuly se budou přesto pohybovat. A do toho ten nevyzpytatelný ledový vítr.

„Máme připravenou režii. Jde o to, aby sportovci byli co nejméně venku. Ceremoniál má svůj harmonogram a na to budeme reagovat i co se týče odjezdu, aby se tam nečekalo čtyři hodiny. Následně pak sportovci odejdou do stanů, které budou vyhřívané a budou tam mít i teplé nápoje nebo tepelné sáčky, které se nalepí na ruce nebo na nohy,“ dodal vedoucí lékař české olympijské výpravy Jiří Neumann.

Tak si tu show pod vedením české pohodářky užijte.

Samková odletěla na olympiádu: Když nebudu dělat chyby, bedna vyjde
Video se připravuje ...

KDO UŽ NA ZOH NESL ČESKOU VLAJKU
2014 Šárka Strachová (alpské lyžování) 
2010 Jaromír Jágr (hokej) 
2006 Martina Sáblíková (rychlobruslení) 
2002 Aleš Valenta (akrobatické lyžování) 
1998 Lubomír Buchta (běh na lyžích)

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud