12. února 2018 • 21:04

Ruská reakce na dopingový skandál? Pro své sportovce uspořádá alternativní hry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro sportovce, kteří z rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru nemohou startovat na zimní olympiádě v Pchjongčchangu, uspořádá Rusko alternativní hry. Podobné soutěže se konaly už předloni, kdy se někteří ruští reprezentanti kvůli skandálu se státem řízeným dopingem nesměli zúčastnit letních olympijských her v Riu de Janeiro.



Rusko bylo v prosinci vyloučeno ze ZOH v Koreji kvůli dopingovým podvodům na předchozích hrách v Soči 2014. V Pchjongčchangu nicméně závodí 168 sportovců z Ruska, kteří jako prokazatelně "čistí" dostali pozvánku MOV. Startují pod neutrální vlajkou a v případě triumfu se jim nebude hrát ruská hymna.

Vláda dnes rozhodla, že sportovci nepozvaní na olympijské či paralympijské hry v Pchjongčchangu budou mít v Rusku vlastní soutěže v běhu na lyžích, biatlonu, jízdě na bobech, rychlobruslení a shorttracku, handicapovaní navíc i ve sledge hokeji.

Jejich vítězové dostanou čtyři miliony rublů (1,43 milionu korun), tedy stejnou částku jako ruští držitelé olympijského zlata z Koreje.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud