10. ledna 2014 • 04:59

Hadamczik a jeho koně: S kým v české kabině má nadstandardní vztahy?

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Česko řeší razantní vzdor Jana Hejdy vůči Aloisi Hadamczikovi, jenž v pondělí představil svůj výběr pro Soči. I přes jistá překvapení národní tým zůstává nabouchaný vynikajícími hráči, uznávanými ikonami, osobnostmi všeho druhu i nadějnými bojovníky. Jaké vazby či vztahy fungují mezi koučem a povolanými hráči?



Favorité českého trenéra

KDO TAM PATŘÍ: Tomáš Kaberle, Marek Židlický – Patrik Eliáš

Kouč má s těmito hráči vysoce nadstandardní vztahy, kdykoli s nimi může řešit otázky kolem dění v týmu. To platí hlavně o Patriku Eliášovi s Markem Židlickým. S nimi si trenér vybudoval nadmíru přátelské vazby, během léta k němu oba jezdí do Kravař trénovat.

Eliáš s Hadamczikem k sobě názorově i lidsky splynuli v letech, kdy český hokej zaplavovaly zlaté úspěchy, u nichž neasistovali. Později se přidal i Židlický. A kdyby v nominaci uvízl i Martin Havlát, platilo by totéž o něm. Nebo o Martinu Eratovi.

Tomáš Kaberle loni zvolil evropskou cestu pokračování kariéry zřejmě i na doporučení Aloise Hadamczika, který mu doširoka otevřel dveře k návratu do reprezentace, což bylo díky blízké vzdálenosti olympijské výzvy velmi lákavé. Rovněž na Kaberleho se kouč může maximálně spolehnout.

Kompletní téma o INVENTUŘE v české kabině čtěte v pátečním deníku Sport

Titulka pátečního deníku Sport s hlavním tématem: Tajemství Hadamczikovy kabinyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud