12. února 2014 • 14:16

Olympiáda ONLINE: Kanaďanky vyhrály pod pěti kruhy už 18. zápas v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympijských hrách dnes začíná jejich nejsledovanější část - turnaj hokejistů. A čeští reprezentanti narazí hned v úvodu na nejtěžšího soupeře ve skupině A Švédy. Očekávaná jednička českého výběru Ondřej Pavelec zahájí turnaj v roli diváka na tribuně. Kromě toho o medaile bojují na U-rampě i snowboardistky. Průběh dalšího olympijského dne sledujeme ONLINE na iSport.cz i s ohlasy ze sociálních sítí.



AKTUALIZOVAT ČLÁNEK

17:32 Mistři světa Tobias Wendl a Tobias Arlt z Německa se stali v Soči olympijskými vítězi v jízdě na saních dvojic. Bratři Brožovi byli třináctí.

16:46 Snowboardistka Šárka Pančochová nepojede na olympijských hrách v Soči finále závodu v U-rampě. Česká freestylistka dnes spadla v semifinále v obou jízdách a mezi šestici postupujících se nevešla. V první semifinálové jízdě Pančochová spadla po pátém skoku. Neměla ideální rychlost, odrazila se brzo a dopadla příliš dolů do rampy. Přisedla si na sníh a za svoji jízdu dostala od rozhodčích jen 34 bodů, což ji řadilo na deváté místo. V druhé jízdě se proto musela zlepšit. V brýlích bez skla se rozjela odhodlaně, první skok měla vysoký, ale před druhým ztratila rychlost. Při třetím zkoušela frontside 720, ale znovu se jí nepovedl, spadla a s olympijskou soutěží se rozloučila. VÍCE ZDE

16:29 Olympijským vítězem v rychlobruslení na 1000 metrů se dnes v Soči stal Nizozemec Stefan Groothuis a ve 32 letech získal svou první medaili z her. Druhý skončil Kanaďan Denny Morrison, bronz přidal do sbírky vítězův krajan Michel Mulder, jenž už v Adler Areně triumfoval na poloviční trati.

16:13 Hokejistky Kanady porazily v posledním utkání základní skupiny A olympijského turnaje v Soči své rivalky z USA 3:2. Pod pěti kruhy si tak obhájkyně zlata z Vancouveru připsaly již osmnácté vítězství za sebou. Na postupu obou výběrů přímo do semifinále však nemohl výsledek nic změnit. Čtvrtfinále budou muset absolvovat Finky a Švýcarky, jejichž dnešní souboj vyhrály Seveřanky gólem kapitánky Jenni Hiirikoskiové 4:3 v prodloužení.

Jeden z gólů Kanaďanek dala i Hayley Wickenheiserová (22).Foto Reuters

14:08 Němec Eric Frenzel vyhrál olympijský závod sdruženářů na středním můstku, ve finiši porazil Japonce Watabeho. Nejlepší z Čechů byl 23. Churavý.

12:17 Snowboardistka Šárka Pančochová postoupila do semifinále olympijského závodu v U-rampě. Pátá závodnice z nedělního slopestylu, v němž měla těžký pád a zůstala otřesená, obsadila dnes ve své kvalifikační skupině osmé místo a bude bojovat o finále. Semifinálové jízdy začnou v 16:00.  VÍCE ZDE

11:26  Český sdruženář Tomáš Portyk je po skocích na středním můstku v olympijském závodu v Soči na 13. místě. Před během vede Němec Eric Frenzel. Běh na 10 km startuje ve 13:30.

10:59 Česká snowboardistka Šárka Pančochová po těžkém pádu ve finále slopestylu startuje na olympijských hrách také v U-rampě. Kvalifikace U-rampy je na programu od 11:00, semifinále o dvě hodiny později a finále od 18:30. Sledujte je na iSport.cz »

09:23 Tak to tu ještě nebylo. V ženském sjezdu se poprvé v historii udělovaly dvě zlaté medaile!

08:45 Pokud jste právě v Soči, měli byste se spřátelit s nějakým Kanaďanem – a pak se dostanete k pivu zdarma. Postará se o to lednice, která se otevírá jen po naskenování kanadského pasu!

 

08:02 Snowboardistka Šárka Pančochová , která se rychle oklepala z těžkého pádu v nedělním slopestylu, dnes pojede U-rampu. Sdruženáře včetně českého kvarteta čeká první závod se skoky na středním můstku a desetikilometrovým během.

08:01 Program v Krasné Poljaně odstartuje v 8:00 sjezdem žen. Vítězka pondělní superkombinace Němka Maria Höflová-Rieschová se pokusí získat čtvrté olympijské zlato, což v alpském lyžování dokázali jen Nor Kjetil Andre Aamodt a Chorvatka Janica Kosteličová. Z českých závodnic absolvuje královskou disciplínu jen Klára Křížová. Závod sledujte na iSport.cz online »

08:00 Vítáme vás u středečního online přehledu olympijského dění. Jako vždy nezapomeňte Hry v Soči sledovat i na Twitteru prostřednictvím komentářů týmu deníku Sport přímo na místě.

 

Diskuze českých hokejistů na tréninku před utkáním se Švédy.
Diskuze českých hokejistů na tréninku před utkáním se Švédy.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud